Felújított rendelőintézetbe költözhet a szegedi egyetem fogorvostudományi kara

Egyetem Helyi hírek

Az idén őszre tervezték a beköltözést, de még kérdés, mikor nyílhat meg az épület.

A korábbi tervek szerint 2023 őszétől a Vasas Szent Péter utcában lévő egykori rendelőintézet ad otthont a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karnak, az oktatás és a betegellátás is a felújított épületben folytatódik.

2020-ban kiürítették a Szegedi Tudományegyetem Vasas Szent Péter utcában található rendelőintézetét, a betegek ellátását az egyetemhez tartozó más egészségügyi intézményekbe költöztették át. A felújítást azonban nem tudták megkezdeni, mert nem volt rá pénz, és a koronavírus-járvány is akadályt jelentett. A munkálatok csak 2022 nyarán indultak meg.

Azt tervezték, 2023 őszére készül el az épület, amelyen egy újabb szintet is nyitnak, így az eredetileg négyemeletes építmény ötemeletessé válik. A beépített alapterület 870 négyzetméterről 1028 négyzetméterre bővül. A beruházás költsége az eredeti tervek szerint mintegy 3,6 milliárd forint. Az építkezés korábbi ismertetője a SZTE honlapján olvasható, de azt még nem tudni, pontosan mikor nyílhat meg az új Fogorvostudományi Kar.

Fotó: illusztráció