A magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzár Röszke közelében 2023. június 6-án. Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése. MTI/Rosta Tibor

A szerb-magyar határon automata fegyverekkel lőttek egy járőrcsoportra

Helyi hírek

Automata fegyverekkel lőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra. – közölte a police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoport Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál. Az eset 2023. szeptember 21-én 22 óra 30 perckor történt. A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból, személyi sérülés nem történt. A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.