Szepesi ingatlanfelvásárlás: a civilek sem értik, miért fontosabb a debreceni önkormányzatnak egy beruházás, mint a lakosság érdeke

Helyi hírek

A polgármesteri vezetés úgy határozott, hogy a repülőtér bővítése érdekében ingatlanokat vásárol fel Szepesen, amelyről vételi ajánlatok kiküldésével értesítették a helyben lakókat – emlékeztet közleményében a Civil Fórum Debrecen Egyesület.
Mint írják, mély felháborodást keltett, hogy a helyiek előzetes megkérdezése nélkül olyan döntés született, amely egy jövőbeli beruházás érdekében részben vagy egészben történelmi városrészt számol fel.

Az itt lakók Egyesületünket keresték meg és kértek támogatásunkat azon céljuk eléréshez, miszerint Szepesen élhessék tovább nyugodt körülmények között életüket

– fogalmaz az egyesület.

Rámutatnak, a legutóbbi útfelújítást úgy mutatta be a polgármesteri vezetés, mintha városrész fejlődését szolgálná, miközben pár nap múlva vételi ajánlatokat küldtek ki, miszerint a város felvásárolná Szepes területének egyrészét.

Szepes Árpád-kori település, már 1235-ben említi a „Váradi regestrum”, ezért Debrecen egyik jellegzetes történelmi helye, ahol ma is élnek debreceniek, akik ragaszkodnak lakóhelyükhöz. 212 személyt érint a döntés, de annak érvényesítési módszere elfogadhatatlan. Érthetetlen hogyan fordulhat elő olyan eset, amikor a helyben lakók megkérdezése és véleménye nélkül előbbre valóbbnak tekinti bármely hatalom, egy jövőbeli beruházás megvalósítását

– írják.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület azt ígérei, közösséget vállal a helyben lakókkal, tiltakozásukat támogatja, és kezdeményezi, hogy az ingatlanfelvásárlás kérdése kerüljön a közgyűlés elé.

A jövőben, különösen a kínai akkumulátorgyár ügyének ismeretében, a Civil Fórum Debrecen Egyesület csak olyan beruházást fog a város gazdasági fejlődésének tekinteni, amelyet a debreceniek előzetesen támogatnak – olvasható a szervezet közleményében.

“Táskás emberek” akarják felvásárolni az egyik debreceni városrész ingatlanjait – Papp Lászlót figyelmeztette a DK