A Margaret Island együttes Szegeden és országszerte fellép a Szegedi Kortárs Balettel

Helyi hírek Kultúra

Október 14-én kezdődik a Margaret Island „Szabadon szép a tánc” elnevezésű országos turnéja a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével.

Az együttes régóta tervezi, hogy táncművészekkel közös produkciót mutatnak be. A „Szabadon szép a tánc” című előadással országszerte nyolc helyen lépnek fel. A műsort a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével állítottak színpadra. A Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította zenekar új formában mutatkozik be, és a már jól ismert dalaikat is egy új oldalukról, áthangszerelve játsszák el a közönségnek.

A turnén hat táncművész csatlakozik hozzájuk. A zenekar énekesnője, Lábas Viki is
balettozik majd az előadásokon.

„Már év elején elkezdtem a próbákat a táncosokkal, folyamatosan ingázom Szeged és Budapest között. Egyszerre izgalmas és fárasztó ez az időszak, ugyanakkor nagyon felszabadító így kifejezni az érzéseket, várom, hogy a közönség is lássa, min dolgozunk ilyen sokat” – mesélte Lábas Viki.

A koreográfus a Szegedi Kortárs Balett tagja, Czár Gergely.  Az együttes a tánc segítségével is  kifejezi mindazt, ami foglalkoztatja a tagokat, köztük magánéleti és társadalmi kérdések. Az
összművészeti produkción az együttes ősszel megjelenő EP-lemezének számai is hallhatók lesznek, továbbá ritkán játszott dalokkal és akusztikus blokkal is készülnek a turnéra.

A Margaret Island – „Szabadon szép a tánc” műsora a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével október közepétől országszerte nyolc előadáson látható, október 23 – án a Szegedi Nemzeti Színházban.

Fotó: a Margaret Island Facebook-oldala.