Papp László állítja, Debrecen nem a vendégmunkásokkal képzeli el saját gazdaságának fejlesztését

Helyi hírek

Központi tanévnyitó ünnepségét tartotta hétfőn a Debreceni Szakképzési Centrum a Burgundia utcai épületében – számolt be a helyi KESMA-kiadány.

A haon.hu tudósítása idézi Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja szavait, aki arról beszélt, hogy Debrecen modell értékű a gazdasági fejlődésben, és ebben az aktív gazdasági környezetben van lehetősége a szakképzésnek dinamikusan fejlődni, mely által egyre szélesebb dimenzióban tudnak a fiatalok számára jövőképet mutatni.

A kancellár három területet nevezett meg, ahol a DSZC új szintre lépne: tovább erősítenék a pályaorientációs programjaikat, fontos szerepet szánnak a karriertámogatásnak, illetve mélyebb szinten nyújtanának ismereteket a mesterséges intelligenciáról.

A rendezvényen beszélt Papp László, Debrecen polgármestere is, aki úgy fogalmazott, Debrecen az elmúlt években az ország egyik legnagyobb gazdasági növekedését produkálta, de a következő évek is számtalan lehetőséget és kihívást kínálnak. Papp szerint nagyon sok lehetőség nyílik meg a diákok számára is, és nem csak a járműipar területén. A tanulók a város fejlődésének legfontosabb erőforrásai.

Szeretnénk, hogy később is itt maradjanak. Debrecen nem a vendégmunkásokkal képzeli a saját gazdaságának fejlesztését. Akik ha itt is vannak, besegítenek, az csak átmeneti megoldás

– fogalmazott a polgármester, hozzátéve, az organikus fejlődés csak akkor elképzelhető, ha a DSZC által képzett diákok adják a munkaerőpiac gerincét.

20 ezer kínai vendégmunkás Debrecenben? A helyi Fidesz kiosztotta a Civil Fórumot és az ellenzéket