Feindl László hajdúböszörményi mentős

46 év szolgálat után nyugdíjba vonult a legendás böszörményi mentős – megható búcsúztatást kapott

Helyi hírek

Feind László 1977-ben lépett be az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségébe és 46 év szolgálat után csütörtökön töltötte utolsó munkanapját a Hajdúböszörményi Mentőállomáson. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a mit sem sejtő állomásvezető szolgálatának vége felé riasztást kapott, de mielőtt a címre értek volna, lemondták a mentőegységet. Legnagyobb meglepetésére „második családja” kisebb ünnepséggel készült neki, amikor a mentőegység visszaérkezett az állomásra.

Feind László 1996-ban lett a Hajdúböszörményi Mentőállomás állomásvezetője. Nemcsak megszámlálhatatlan betegnek mentette meg életét, de bajtársai is mindig számíthattak rá, ott segített, ahol csak tudott a hosszú évek alatt. Mi több, később fia, László is édesapja nyomdokába lépett és az életmentést választotta hivatásának, azóta pedig ő is a Hajdúböszörményi Mentőállomás oszlopos tagjává vált.

A legendás állomásvezető elmondása szerint, ha újjászülethetne, akkor is mentős lenne és megígérte bajtársainak, hogy nyugdíja alatt sem fog megfeledkezni a mentőállomásról – írta a mentőszolgálat.