Szegedi városháza

Szeptember közepéig még lehet iskolakezdési támogatást igényelni Szegeden

Helyi hírek

A Szegeden élő családok minden általános iskolás gyermekük után 15 ezer forintot kaphatnak.

2019-től kezdve támogatja ősszel a Szegeden élő általános iskolás diákok családjait a város önkormányzata, az összeget az idén ötezer forinttal megemelték. Erre jogosult minden olyan Szegeden élő gyerek, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem több nettó 390 ezer forintnál, így nem sokan maradnak ki belőle. A beiskolázási támogatást a Polgármesteri Hivatalban kell kérvényezni, az igényléseket szeptember 15-éig fogadják.

Akinek van ügyfélkapus regisztrációja, annak a www.szegedvaros.hu oldalon a „beiskolázási támogatás” című elektronikus űrlapot kell kitölteni és beadni. Ha valaki papíron szeretné az igénylést benyújtani, a letölthető dokumentumot töltse ki, és postai úton, vagy személyesen juttassa el Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda ügyfélszolgálatára.

A korábbi évek tapasztalatai alapján arra számítanak, hogy az idén összesen tízezer igénylés érkezik. Ez azt jelenti, hogy a tervek szerint mintegy 150 millió forintot költ az iskolakezdési támogatásra a város önkormányzata.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap