Járai Máté

Szerdán Járai Máté egy színpadi produkcióban és egy kötetlen beszélgetésben is szerepel a VIDOR fesztiválon

Helyi hírek

A keddi napon négy órától kezdődik a gyerekeknek szóló bábelőadással, de később a felnőtteknek is remek programokat tartogat a VIDOR fesztivál.

 

A szerdai nap programja:

16:00 órától Lara Mesék: Hétmérföldes csizma
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

Hétmérföldes csizmával járják be az ország-világ 5 legfontosabb helyszínét, a környezetvédelmi előadás alatt megmentik a Susogó kert növényeit és megöntözik a Jajongó pusztát. A Varázserdőben megtanitják a legfőbb szabályokat, hogy hogyan kell viselkedni az erdőkben, illetve megtisztítják a Gumikacsa-tavat is a műanyag szeméttől.

 

17:00 órától Mutatványosok adják elő produkciójúkat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Többszemközt Járai Mátéval
Helyszín: Bencs Villa

Kováts Dénes  beszélget a színművésszel pályájának és életének fontosabb pillanatairól.

 

17:00 órától Martin McDonagh: Leenane szépe
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara

Valahol az Isten háta mögött éldegél anya és lánya, módszeresen gyilkolva egymás idegrendszerét, időtlen idők óta. És mindez jó eséllyel folyna még így a végtelenségig, hacsak a Dooley testvérek nem kavarnák fel, a már amúgy is lábszagú, állóvizüket. A darabot 8 nap alatt írta meg Martin McDonagh, aki színházi drámák mellett olyan híres filmek forgatókönyvét is írta, mint a Három óriásplakát Ebbing határában, vagy az Erőszakik.

 

17:30-tól Ürömapám
Helyszín: Krúdy Gyula Art Mozi

A 12 éven felülieknek szóló filmben Robert De Niro egy komikus vígjátékban csillogtatja meg humorát.

 

18:00 órától Liana
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

A zenekar 2022-ben indult, saját magukra dreamfolkpopként hivatkoznak. Zenéjükre a népzene, a tündérmesék és a varázslatok világa ugyanúgy hatással van, mint a soul, a pop, vagy a klasszikus zene.

 

18:45-től Bonilevine
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

A grunge/alternative rock műfajt képviselő Bonilevine 2021 elején alakult meg. Azóta két kislemezt jelentettek meg Shameful Delight és Torture Device címmel. Az Iklódi Tamás (gitár/ének), Koronczy Gergely (basszusgitár/vokál) és Nikosz Tasos (dobok) alkotta trió anyagain a hazai Artisjus-díjas hangmérnökkel és producerrel, Paczári Károllyal dolgoztak együtt. Az EP-k immáron elérhetőek az összes nagyobb streaming felületen.

 

19:00 órától Cserna-Szabó András: A pacal ideje
Helyszín: Szindbád Rendezvényterem

Az előadás  során a pacal történetét mutatják be  a honfoglalástól napjainkig sok humorral, szórakoztató fordulatokkal és zenés betétekkel. A pacal felbukkan már a hét vezér körül, feltűnik nyüzsgő piacokon, majd bírósági tárgyaláson, a török birodalomban, később börtöncellában, végül mozgalmas és fordulatos 20. századi pillanatképekben. Hiszen hosszú élete során a pacal gyakran került fel előkelőségek fejedelmi asztalára, szolgált szegények eledeléül, de volt kutyák vacsorája, sőt a 19. században használták még büntetésvégrehajtási segédeszközként is. Talán nem véletlen, hogy mindig is megosztó volt: vagy nagyon szerették, vagy nagyon utálták, de kevesen maradtak iránta közömbösek.

 

20:00 órától Minelli
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

Minelli  11 évesen kezdett énekelni, amikor zenekart alapított szülővárosában. 2006 és 2009 között a Wassabi együttes tagja lett. Feloszlásuk ​​után szólókarrierjére összpontosított, énekesként és dalszerzőként kezdett dolgozni. 2019-ben kiadta első kislemezét Romániában, a Mariolát, amely az ország Airplay 100-as rangsorának élére került.

 

20:30-tól Ken Ludwig: A hőstenor
Helyszín: Rózsakert Szabadtéri Színpad

A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Lázban ég miatta a város, zsibong körülötte a színház. Az igazgató és titkára, Max, joggal büszkék: a művész úr sztárallűrjeit bravúrosan kezelték, a magas rangú vendégek előtt fényes siker ígérkezik. Lélekben már az esti bankettre készülnek, ahol kiválóan lehet pezsgőzni és flörtölni, amikor beüt a krach. A nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani, és az utolsó pillanatban a lámpalázas Max az egyetlen elérhető tenorista…Két Otello, két szoba, hét ajtó.

 

21:30-tól Nasip Kismet
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

A Nasip Kısmet zenéje az anatóliai török lírai költészet hagyományait ötvözi az ethnic jazz, fusion és pszichedelikus folk stílusok eklektikus, egymást átfedő ritmusaival és dallamaival. Az instrumentális és énekes darabok a közönséget spirituális szinten szólítják meg. Anélkül, hogy egy szót is értenének törökül, ezek a hangok és taktusok mélyen rezonálnak minden zenekedvelő lelkében.

 

21:50 órától Tűzzsonglőrök
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

A koncertek után tűzzsonglőrök fogják elkápráztatni a közönséget

 

23:00 órától Dj Németi
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

A lemezlovas válogatásaiból ad elő zeneszámokat.