Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A 22. VIDOR fesztivál pénteki megnyitó programjai

Helyi hírek

Több mint 150 programmal várja a látogatókat a 22. VIDOR Fesztivál Nyíregyházán augusztus 25. és szeptember 2. között.

A pénteki nappal megkezdődik az idei VIDOR fesztivál, ahol 11 produkció közül választhatnak a kilátogatók.

A nyitónap programja:

17:00 órától Mutatványosok adják elő produkciójúkat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:30-tól Családban marad
Helyszín: Krúdy Gyula Art Mozi

Egy francia filmvígjátékot mutatnak be ahol az életvidám, ötvenes éveiben járó Sylvie drámatanárnőként dolgozik a börtönben, ahol megismerkedik élete szerelmével, Michellel. A férfi hamarosan szabadul és az esküvőt tervezik. A nő fiának, Abelnek ez nem tetszik, nem bízik a férfiban. A legjobb barátja segítségével mindent megtesz, hogy megvédje az anyját és megpróbálja kideríteni, hogy mire készül az ex-fegyenc.

 

18:00-tól Udvarkerti mesék
Helyszín: Nyíregyházi Városi Galéria

„ S fiadnak hagyd örökül” könyvbemutató és beszélgetés Csutkai Csaba fotóművésszel

 

18:30-tól Megnyitó ünnepség
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond:
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármestere
Bárány László, a Bárány László, a Master Good Cégcsoport alapítója
Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója
Hegedűs D. Géza – VIDOR zsűrielnök
Dr. Gáva Krisztián közigazgatási államtitkár

 

19:00 órától Móricz Jam Session
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

A Móricz Zsigmond Színház színművészei: Horváth Margit, Kiss Eszter Júlia, Kosik Anita, Gulácsi Tamás, Gulyás Attila és Tar Dániel az elmúlt évadok kedvelt zenés darabjaiból, valamint népszerű dalokból álló összeállítását a Színház nagyzenekarának kíséretével adják elő. Vezényel Tamás Attila.

 

19:00 órától Olt Tamás és Valcz Péter: Nagymester előadását bemutatja a Karinthy Színház
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Nagyszínpad

A hajdani filmsztár magányosan él lányával a vidéki kúriában, A ház gondnoka a fiatal Máté, aki csak gondot okoz a ház körül, hisz a felmosórongynál jobban izgatja a színház, a bevásárlásnál pedig sokkal jobban a boltos kisasszony. Két hajszálon lógó élet az utolsó pillanatban sodródik össze, és alkot oly elszakíthatatlan köteléket, hogy az árvából fiú lesz, az öregúrból pedig mester. “Sem az életet, sem a színházat nem lehet tanulni. Ezeket csak gyakorolni lehet.” Jöjjenek velünk gyakorolni! Fergeteges, csupa szív történet, parádés szereposztással és élőzenével.

 

20:00 órától Aranylakodalom
Helyszín: Rózsakert Szabadtéri színpad

Szente Vajk rendezésében mutatják be két részben a szinadi vígjátékot, ami egy háziorvosi rendelőben játszódik. “Mindig valami bajba kerülnek, mindig történik velük valami hihetetlen, kiszámíthatatlan, és mindig elrontják valahogy.”- vélekedik Mona, Alex és Simon párosáról két évvel a Legénybúcsú történései után. Főhőseinknek ezúttal ki sem kell lépniük rendelőjük falai közül, hogy valós és vélt ismerősök, kollégák és rokonok látogatásai tegyék még izgalmasabbá az Alex esküvőjét megelőző pillanatokat.

 

20:30-tól Paulina
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

Paulina a gimnáziumban kezdett el saját dalokat írni, majd az iskola elvégzése után már tudta, hogy a zenével fog foglalkozni. Az egyetem mellett folyamatosan lépett fel hotelekben, rendezvényeken, eközben tudatosan kezdett el magyarul saját dalokat írni. Az X-Faktorban sikerült több saját dalát is bemutatnia a közönségnek, melyek egy csapásra ismertté és sikeressé tették. Végül a döntőig jutott, ahol a legjobb női énekesként zárta a műsort, és Ő nyerte a különdíjat is, mellyel lehetőséget kapott fellépni a Sziget Fesztiválon is.

 

21:30 órától Pandóra Projekt duó
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

A Pandóra Projekt egy fiatal, energikus duó, Major Dorci és Végh Janka Zsuzsanna formációja. A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok alapvetően indie-folk, avagy ethno-pop hangzásúak, egyszerű magyar népi motívumokkal vegyítve.

 

22:00 órától Dzson Meklén vagyok
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara

Az ország legnépszerűbb színésze  elvállal egy nemzetközi ’A’ kategóriás filmszerepet. Hatalmas dilemmával áll szemben, hiszen eddig a magasművészet anyagilag el nem ismert szférájában ért el sikereket, ám most a kommersz, ám egzisztenciálisan fel sem fogható gazdag világba csöppen bele. Elhatározásában segíti az ügynöke, a feladatra felkészíti az egykori filmsztár, s támogatja Feri, az egyszeri rajongója.

 

23:00 órától Dj Németi
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
Több évtizede Kelet-Magyarország ikonikus lemezlovasa.