Szeged, felújítás, Rókusi körút, Ménesi Imre, Molnár Zoltán, forgalom, autó, közlekedés

Rókusi körút: Elkezdődik a felújítás

Helyi hírek

Hétfőn elkezdik kitáblázni, kedden pedig elkezdik felújítani a Rókusi körút aszfaltját a Vértói út és a Tesco bejárata előtti lámpás csomópont között.

A felújítás érdekében fél pályára szűkül a forgalom: előbb a középső, majd a külső sávon lehet közlekedni. A troli- és buszmegállókat a szükséges időre átmenetileg a mostaniak közelébe helyezik át. A körút Vértói út és a Tópart utcai csomópontja járható marad, a Csáky és a Bálint Sándor utcai csomópont forgalmát korlátozzák. A munkálatokat az önkormányzat bruttó 201 millió forintból végezteti el. A környékben élőket az önkormányzat külön is tájékoztatja szórólapon.

A közbeszerzési eljáráson nyertes budapesti Sándoraszfalt Útépítő Kft. a tervek szerint november végéig fejezi be a munkákat. Felmarják az aszfaltot, ahol szükséges javítják az útalapot és a szegélyeket, végül új aszfaltszőnyeg készül. A csatlakozó járdaszakaszokat is rendbe teszik. Gazdasági nehézségei ellenére az önkormányzat nagy figyelmet fordít és 2 milliárd forintot költ idén az útjai rendben tartására. Idén önkormányzati forrásból újult meg az újszegedi Kockaház utca, hamarosan pedig elindul a felújítás a hattyasi Varsa, a petőfitelepi Csap, az alsóvárosi Földmíves és Sárkány, a fodorkerti Homonnai utcában és a felsővárosi Etelka soron.

Kérdésre, hogy miért nem nyáron újítanak fel utakat: a gazdasági nehézségek és a rekord magas infláció miatt idén lehetett közbeszerzést kiírni a munkákra, hiszen a tavalyi, sőt az év eleji árak már okafogyottá váltak. A közbeszerzési eljárásban ráadásul kötött határidők vannak, például a nyertes ajánlattevőnek 60 napja áll rendelkezésre, hogy szerződést kössön.

Fotók: Frank Yvette