Debreceni akkumulátorgyár Momentum

“A debreceni akkumulátorgyár méreggyár!” Nem adja fel a Momentum, ismét nekimentek a városvezetésnek

Helyi hírek

Mándi László, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője és Orosz Anna, a párt országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót Debrecenben a városban épülő akkumulátorgyárakról.

Mándi László kijelentette, az akkumulátorgyár méreggyár, és a vizek mellett a Hajdúság legjobb termőföldjeit is veszélyezteti. Ez utóbbiakat szerinte koncként dobta a kínaiak elé a magyar kormány és a debreceni városvezetés. Mándi szerint a döntés jogát a lakosság kezébe kell adni.

A debreceni képviselő arra is kitért, hogy Papp Lászlóék izzadságszagúan próbálják magyarázni, hogy miért jók az akkugyárak a debrecenieknek, de mégsem szolgálják a helyiek érdekeit és biztonságát, továbbá nem érdekli őket Debrecen jövője.

Mivel a Momentum szerint a debreceniek többsége nem ért egyet a városvezetéssel az akkugyárak ügyében, petíciót indítottak. Az aláírásgyűjtés ismét egy népszavazásért indult, ez áll a szövegében:

Papp László, Debrecen polgármestere hátat fordított a város lakóinak és akaratukkal szembemenve nem hajlandó népszavazást kiírni a tevezett akkumulátorgyárak építéséről.

Támogasd Te is aláírásoddal petíciónkat, hogy Papp László is belássa, a debreceniek kiállnak a népszavazás mellett!

Rosszul lettek a kormányhivatal emberei, amikor kivonultak a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozóba

Orosz Anna a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy lakhelyén, a 11. kerületben már számtalan példát látott arra, hogy a kormány erőszakkal próbálja lenyomni akaratát a helyiek torkán. Debrecenben egy olyan akkumulátorgyár fog épülni, amit rengeteg adóforinttal pótol ki a kormány – iskolák, kórházak és munkahelyek helyett.

Orosz Anna példaként említette Bátonyterenyét, Győrt, Iváncsát és Gödöt, ahol rengeteg probléma adódott már az akkugyárak miatt. A momentumos országgyűlési képviselő elképesztő ámokfutásnak nevezte, amit a debreceni városvezetés művel.

A Mikepércsi Anyák eljárást kezdeményeztek Debrecen önkormányzata ellen