Meghosszabbították Nyíregyházán a LED-csereprogram határidejét

Helyi hírek

Meghosszabbították a regisztráció határidejét az önkormányzat és a CYEB által hirdetett ingyenes lakossági LED-csereprogramra. Az eredeti határidő augusztus 15 volt melyet szeptember 15-ig meghosszabbítottak.

Azok a nyíregyházi lakosok juthatnak hozzá, akik regisztrálnak a CYEB ledcsere programjára. Az adatok kitöltése után a rendszer az éves áramfogyasztás, az izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy egy adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Ezek maximális száma háztartásonként 65 db, de minden regisztrált nyíregyházi lakos kaphat. Az országban eddig 400 településen lefutott a program, ahol több mint 1 300 000 darab izzót osztottak ki.

„Mindenkinek megadatott ez a lehetőség, úgyhogy ez által a város is gazdagodik kétféleképpen: egyrészt az energiaköltség megtakarításában, másrészt abban, hogy a város levegőszennyezettsége lényegesen csökken ez által is, még zöldebb lesz Nyíregyháza” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

A programhoz való csatlakozás teljes mértékben ingyenes és egyszerű. A ledcsere.hu oldalon a jelentkezés gombra kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla! A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a visszaigazoló e-mailben található linkkel a regisztrációs szándékot megerősítjük. Fontos, hogy átvételi helyként Nyíregyháza legyen bejelölve! A jelentkezési határidő: 2023. szeptember 15.