Elöntött aluljáró Debrecenben

A Petőfi téri aluljáró is elesett, újabb vihar tépázta meg Debrecent – ez várható a folytatásban

Helyi hírek

A viharos péntek után szombaton is kijutott a jóból a debrecenieknek, több zivatarcella is eláztatta, illetve jéggel szórta meg a cívisvárost.

A DKV ezúttal állta a sarat, a Petőfi téri aluljáró viszont kénytelen volt behódolni az újabb adag csapadéknak (felső kép).

A Nagyerdőn környékén nagyobb méretű jég is hullott:

Jégeső Debrecenben

.

Időjárás-előrejelzés hétfő estig

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Északkeleten a délnyugati, máshol a nyugati-északnyugati szelet kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések. Hajnalra 15 és 20 fok közé hűlhet a levegő. Mindenhol megszűnik a hőség, a legmelegebb órákban 18-25 fokra van kilátás.

Hétfőn már sokfelé kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, de még mindig számítani kell többfelé futó záporok, helyenként zivatarok kialakulására az országban. Élénk, erős, néhol viharos lehet a nyugati-északnyugati szél. Hűvös lesz a hajnal, délutánra pedig csak 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

A legnagyobb pusztítást Hódmezővásárhelyről jelentették

Csongrád-Csanád megyében főként Hódmezővásárhelyen okozott károkat a szombat délutáni vihar, másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére – közölte a katasztrófavédelem honlapján.

Kidőlt fa Hódmezővásárhelyen
Autóra dőlt fát távolít el az útról egy tűzoltó a vihar után Hódmezővásárhelyen 2023. augusztus 5-én. MTI/Donka Ferenc

A megyében legtöbbször Hódmezővásárhelyről kértek segítséget, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, útakadályok felszámolásához.

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket. Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát az egységeknek, amelyek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Márki-Zay Péter (MMM – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, a 15 perces vihar során a jelentős csapadék mellett az erős szél okozott károkat a városban. Fák dőltek épületekre, járművekre, a Teleki utcában pedig egy pékség épületének tetejét is megbontotta a szél. Több utcát le kellett zárni, mert a fák villanyvezetékeket szakítottak le.

Azt is elmondta, minden viharkárosultnak segítenek.