ásványkiállítás a debreceni állatkerben

Ásványkiállítás a debreceni állatkertben

Helyi hírek

Két hétig ásványkiállítással várja látogatóit az Afrika-röpde. Augusztus 7. és 20. között öt kontinens flórája és faunája mellett a bányák virágait is meg lehet csodálni az egzotikus Afrika-röpde épületében nyíló kiállítás keretében 10:00 órától 16:30-ig.

Az állatkert immár 24. alkalommal ad otthont a Szőnyi Pál Ásványbarát Körrel közösen megrendezett tárlatnak, amelyhez idén először Fürtös György is csatlakozik kiállítóként a korábban már a Déri Múzeumban is bemutatott gyűjteményével.

Hazai és a nagyvilág számos tájáról származó különleges ásványokat, kövületeket, féldrágaköveket és drágaköveket, illetve ősember által megmunkált szerszámköveket egyaránt láthatunk a kiállításon, amit minden nap tudáspróba és ásványbörze is kísér majd.

Augusztus 12-én és 13-án idei újdonságként Paleo Party is várja mindazokat, akik szeretnének tárlatvezetésen és mikroszkópon keresztül tüzetesebben is megismerkedni az ásványokkal és kőzetekkel, valamint az ásványgyűjtő munka szépségeivel. A kisebbek paleontológusként és kőfestőként is kipróbálhatják magukat – írja közösségi oldalán az állatkert.

Az állatkerti belépő megváltásával valamennyi programelem díjmentes.

Fotó: Zoo Debrecen

Újabb jövevénnyel gazdagodott a debreceni állatkert sülcsaládja