Pádár Nikolett a női 200 méteres gyorsúszás elődöntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 25-én. Az úszónő ugyan lemaradt a fináléról, de élete legjobbjával teljesítette az olimpiai szintidőt. MTI/Koszticsák Szilárd

Vizes vb – a szegedi Pádár Nikolett olimpiai szintet úszott

Helyi hírek Ország Sport Világ

200 méter gyorson Pádár Nikolett ugyan lemaradt a fináléról, de élete legjobbjával teljesítette az olimpiai szintidőt a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek harmadik napján.

A 17 esztendős szegedi versenyző, az elődöntős Pádár Nikolett délelőtt, egyéni csúcsát (1:57.99) megjavítva, 1:57.35 perccel – nem sokkal elmaradva az 1:57.26-os olimpiai szinttől – nyolcadikként ment tovább. A fiatal magyar úszó ismét tudott faragni egyéni legjobbjából, ráadásul az 1:56.55 perces idejével könnyedén biztosította helyét Párizsban is.

“Nagyon örülök, hogy sikerült megúsznom az olimpiai szintet, most már biztos, hogy ott leszek jövőre. Ez egy hatalmas idő, hiszen egy másodperccel rosszabbal jöttem ide. Tavaly még a középdöntőig sem jutottam el, egyre tapasztaltabb vagyok, jövőre én is ott leszek a döntőben” – nyilatkozta könnyek között Pádár, aki hat századdal maradt le a fináléról és végül a tizedik lett.

Nyitókép: MTI – Koszticsák Szilárd