Mikepércsi anyukák tüntetés

A Mikepércsi Anyák kiállnak a debreceni akkumulátorgyár ellen tiltakozó momentumos képviselők mellett

Helyi hírek

Facebook-oldalán jelezte a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ), hogy támogatják a debreceni ellenzéki képviselők akcióját.

Mindenkivel összefogunk, aki nem akar Magyarországból akkumlátortemetőt. Most a Momentumon a sor!

– olvasható az egyesület bejegyzésében.

Momentumos akció a debreceni akkumulátorgyár ellen – ami eddig történt

Demonstrálni kezdett az ellenzéki párt

A Momentum és a TizenX debreceni aktivistái demonstrációba kezdtek hétfőn a polgármesteri hivatal Simonffy utcai irodája előtt. A fiatalok az ajtó előtt ülve várták Papp Lászlót egy nyilatkozattal, melynek aláírásával vállalja, hogy népszavazást ír ki a Debrecenre
tervezett “méreggyárakról”.

“A Momentum és a TizenX szeretné elérni, hogy Debrecen polgármestere addig ne engedélyezze semmilyen akkumulátor gyártásával foglalkozó üzem építését, amíg arról nem születik egyértelmű döntés a városlakók részéről”

– foglalta össze akciójuk lényegét a párt közleménye.

A Fidesz szerint ez jogszabályellenes

A debreceni Fidesz-KDNP frakció válaszul közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben arról írnak, elítélik azt a magatartást, amit Mándi László és Szabó Bence momentumos képviselők tanúsítottak.

Úgy gondolják, Mándi László és Szabó Bence tilos önhatalommal akadályozta meg a bejutást, amit a Fidesz jogszabályellenesnek tart.

“Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere Budapesten tárgyalt, azonban amint értesült az esetről azonnal felhívta Mándi László önkormányzati képviselőt és felajánlott számára egy személyes találkozót, hiszen az ajtaja bármikor nyitva áll előtte, ahogyan bárki előtt. Mándi László nem adott egyértelmű választ arra, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel”

– írta a Fidesz.

Majd fel is jelentették Mándiékat:

Feljelentette a debreceni önkormányzat a blokáddal tiltakozó Momentumot