Szeged, vízvezeték, Vízmű, ivóvízvezeték-rekonstrukció, Fő fasor, Temesvári körút

Megkezdődött Szegeden a Fő fasori ivóvízvezeték-rekonstrukció

Gazdaság Helyi hírek

Kitáblázással vette kezdetét hétfőn Szegeden a Fő fasori ivóvízvezeték-rekonstrukció. A részletekről Homola Anett, a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, Kovács Tamás gazdasági alpolgármester és Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, Zöld város programért felelős tanácsnok tájékoztatta a sajtó képviselőit ebéd után.

A kitáblázásnál természetesen több is történt, a munkagépek is nagy erőkkel felvonultak már a helyszínen. Megindult tehát a Fő fasor teljes felújítása egészen a Torockói utcáig, a munkálatok novemberben zárulnak, ez idő alatt teljesen kicserélik az ivóvíz vezetékeket a szakaszon, felújítják az útburkolatot és új zebrát alakítunk ki a Közép fasor és a Fő fasor kereszteződésében.

– Az önkormányzat a beruházást teljes egészében saját forrásból valósítja meg a Szegedi Vízmű Zrt.-n keresztül. Az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű – írta közösségi oldalán Mihálik Edvin.

Ez az 505 millió forintos beruházás lesz idén a legnagyobb volumenű fejlesztés. Kiemelten figyelnek arra, hogy megvédjék az utca gyönyörű platánsorát, ezért az új vezetékek nyomvonalának megtervezésekor elsődleges szempont volt, hogy megfelelő védőtávolságot alakítsanak ki a fasor, valamint az új vízvezetékek között.

A felújítása több ütemben zajlik majd. A munka előrehaladásáról, és a munkafolyamatokkal járó forgalomváltozásról az érintett lakosság előzetes tájékoztatást kap.

Néhány fontos információ:

– Mától tábláz a szolgáltató, utána tervezetten július végéig bontási, feltárási munkákat végez a Szegedi Vízmű a Fő fasor és a Temesvári körút sarkán, időszakos lezárás mellett. A munkák ideje alatt – a Bertalan híd irányából érkezőknek nem lehet majd balra, a Temesvári körútról a Fő fasorra kanyarodni. A Szőreg felől érkezőknek útszűkületre kell számítaniuk, a belső sávot lezárják, a külsőn a haladás biztosítva lesz az egyenesen haladóknak és a jobbra kanyarodóknak is.

– A munkák ideje alatt az érintett területeken – ütemenként, szakaszosan – parkolási tilalomra, illetve időszakosan útlezárásra és forgalomelterelésre is kell számítani.

– A fejlesztés az arra közlekedő buszok útvonalát is érinti majd, a buszforgalom terelő útvonalon fog haladni, ideiglenes buszmegállók kialakításával.

– A munkaterületet az arra közlekedők a környező utcákban – a Jobb és a Bal fasoron –  kerülhetik ki.

Fotók: Frank Yvette