Baleset Nagyhegyesnél

Friss jogosítvánnyal okozott balesetet egy családapa Nagyhegyesnél – ez lesz a büntetése

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem az utat figyelte, ezért a gépkocsival áttért a másik sávba, majd az útárokba lehaladt, és egy fának ütközött.

A vádirat szerint a vádlott 2022 augusztusában szerzett gépjárművezetői engedélyt, majd 2022. szeptember 17-én a délutáni órákban a családjával közlekedett személygépkocsival Nagyhegyes irányába. Az autóban a jobb oldali első ülésen gyermekbiztonsági ülésben utazott az egyik gyermeke, míg a hátsó ülésen utazott a férfi felesége a másik gyermekükkel.

A balesetkor jó látási viszonyok voltak annak ellenére, hogy borult idő volt.

Az elkövető haladása során a baleset előtt az autó kardánbokszára tett elektronikus helymeghatározó készüléket nézte, ezért a járművel az egyenes útszakaszon áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd onnan lehaladt az útárokba és ott egy fának ütközve állt meg.

A balesetben az anya és az egyik gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg a másik kiskorú nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott KRESZ-szabályszegésének következménye volt a baleset és amiatt keletkeztek családtagjainak a sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Fotó: Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság