Három debreceni áruházban gyűjtenek tanszeradományokat, de online is lehet adakozni

Helyi hírek

A Dorkász Szolgálat Alapítvány idén is megszervezi tanszergyűjtési kampányát 2023. július 14. és augusztus 14. között. A gyűjtésben 9 debreceni cég vesz részt, de a szervezet honlapján célzottan is lehet adományozni.

“Célunk, hogy 300 tanszercsomagot gyűjtsünk össze, megkönnyítve ezzel a Debrecen környékén élő rászoruló gyerekek iskolakezdését” – írja a szervezet.

A Dorkász Szolgálat hisz abban, hogy ha a rászoruló gyermekek tanulását támogatjuk, azzal a jövőjüket építjük. Lehetőséget adunk nekik egy jobb jövő, egy önálló, felelősségteljes élet kialakítására, kimozdítva ezzel őket a szegénységből és az áldozatszerepből.

Ebben a házban él Margitka néni és az unokája, Norbi. Most a nyugdíjas néni tölti be a családban az anya szerepét, aki minden erejével próbálja biztosítani unokájának a mindennapi szükségleteinek betöltését. Ez időskora és betegségei miatt nagy nehézséget okoz számára. A tanulás ebben a családban is érték, a szükséges tanszereket viszont nehéz biztosítani az egyébként is szűkös költségvetésből. A Dorkász Szolgálat által nyújtott tanszercsomag hozzájárul Norbi iskolai tanulmányaihoz, ezáltal esélyt ad neki.

Aki szeretne kapcsolódni az akcióhoz, az onilne is támogathatja a rászoruló gyermekek iskolakezdését.