Letarolta a vihar Hajdú-Bihart

Letarolta a vihar Hajdú-Bihart

Helyi hírek

Károkat okozott a vihar Hajdú-Bihar vármegye több településén is a csütörtöki heves zivatarok után.

Balmazújvároson, a Szegfű utcában egy lehasadó faág villanyvezetéket szakított le és egy parkoló autóra esett. Szintén parkoló autóra esett faágat távolítottak el a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a Kastélykert utcában is. Senki sem sérült meg az esetek során.

Komádiban és Püspökladányban is szükség volt a tűzoltókra, mert nagy méretű faágak hasadtak le és fák dőltek ki a településeken. Fülöp külterületén három akácfa dőlt ki a szélben, telefonvezetéket is rongálva, Hajdúszoboszlón pedig a kerékpárút forgalmát veszélyeztette több letört fa ága.

Debrecenben, a Benczúr Gyula utca és az Ady Endre út kereszteződésében egy fa egy virágárus bódéra, majd az útra dőlt, ezzel akadályozva a közlekedést.

Viharkár Debrecenben

Debrecen egyik bevezető szakaszának forgalmát korlátozta egy tizenöt méteres fa, mert az az útra dőlt. A megyeszékhelyen többek között még a Nagyerdei körúton, a Salakos utcában, a Bölcs utcában és a Lőtér utcában is favágásra volt szükség a lehasadt ágak és kidőlt fák miatt. Sok helyen a villanyvezetékek is rongálódtak, ezért a tűzoltók mellett az áramszolgáltató szakemberire is szükség volt.

A hivatásos tűzoltók mellett a viharkárok felszámolásban a Hajdú Speciális Kutató-Mentő egyesület és a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport tagjai is dolgoztak, önkéntes tűzoltóként – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Már csak néhány napig lehet szavazni, hogy a Debreceni Nagyerdő legyen a legszebb erdő az országban