Szeged, múzeum, Fekete Ház, Hetedhét Hungarikon, Bodrogi Gyula, kiállítás, kultura, művészet

Kulturális-gasztronómiai hétvége a szegedi Fekete házban

Gasztro Helyi hírek Kultúra Party Zone

Július 7-9. között exkluzív tárlatvezetésekkel, koncertekkel, különleges vacsorákkal és egyedülálló Faludy-esttel is várták és várják még vasárnap este is az érdeklődőket a Fekete házban. A hétvégén mutatták be azt a három új alkotást, mely a Hetedhét Hungarikon című kiállításhoz érkezett.

Háromnapos hétvégével várták az érdeklődőket Szegeden a Fekete házban, a Maláta Kézműves Sör- és Grillkerttel együttműködésben, mely az épület kertjében működik. A Hetedhét Hungarikon című kiállításon esténként exkluzív tárlatvezetéseket tartottak: pénteken és szombaton Kárpáti Tamás, a gyűjtő vezette körbe a résztvevőket és osztott meg izgalmas érdekességeket a híres emberek tárgyaival kapcsolatban.

Az estéket ezután vacsora követte, illetve követi a Maláta Sörkertben, hiszen a szervezők koncertekkel és irodalmi esttel is készülnek. Pénteken a Folk Roses, szombaton a Docpiano Band zenélt, ma este pedig egy különleges Faludy-estet láthatnak az érdeklődők Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf, a Szegedi Nemzeti Színház színészeinek köszönhetően.

A kulturális-gasztronómiai estek apropóját a Hetedhét Hungarikon kiállítás adta, melyen híres emberek személyes tárgyait nézhetik meg az érdeklődők új formában. A hétvégi tárlatvezetéseken mutatták be azt a három alkotást, mely frissen kerül be a kiállításba: egy Aranycsapathoz, Zakariás Józsefhez kötődő relikviát, valamint két Vasarely-tárgyakon alapuló művet.

Ezek mellett pedig továbbra is látható például Puskás Ferenc cipője, Rákosi Mátyás írógépe, Nagy Imre órája és John Lennon nyakkendője is – további izgalmas tárgyak mellett a Fekete házban.

A Hetedhét Hungarikon című kiállításon sajtóbejárást tartott a gyűjtő, Kárpáti Tamás, valamint a tárgyakat „átalakító” képzőművészek, ajándékozók részvételével – akik műveikről beszéltek a kiállítótérben. A szombati sajtóbejáráson Bodrogi Gyula is jelen volt, aki saját faragott táljáról mesélt a jelenlévőknek.

Fotók: Frank Yvette