Kis híján gyilkossággal végződött egy házibuli – a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik az ügy

Helyi hírek

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 áprilisában L. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is – ismerteti az ügyet a Debreceni Itélőtábla. Emlékeztetnek, a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2022 májusában a vádlott egy házibuliban éjjel, ittas állapotban összeszólalkozott a sértettel, ezért a házigazda mindenkit távozásra szólított fel.

A hajnali órákban L.A. vádlott édesanyja autóval érkezett az ingatlanhoz, hogy hazavigye a fiát és rokonait. Amíg rájuk várakozott, kiszállt a járó motorú autóból, hogy rágyújtson. A vádlott ezt kihasználva beült az autóba, és „most meghalsz, megöllek” kijelentéssel elütötte az udvaron álló sértettet, aki a gázolástól földre került.

Ezt látva a vádlott hátratolatott, majd ismételten gázt adott, és még egy alkalommal nekihajtott a sértettnek, ekkor már a lakóház falához szorítva őt. A történtek után L.A. és társasága elhagyták a helyszínt. A sértett a gázolás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét csak az időben érkező, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Debreceni Itélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa 2023.07.11-én (kedden), 9 órától nyílt ülésen tárgyalja az ügyet.