CE Glass

Üvegipari technológiai fejlesztések Szatymaz határában

Gazdaság Helyi hírek Ország

Jelentős technológiai korszerűsítés zárul le hamarosan a Szatymaz határában álló Green Business Ipari Parkban működő, síküveg-feldolgozással foglalkozó Architec Plus Kft.-nél. Az Európai Unió és a magyar állam által is támogatott beruházás fő célja a cég üvegipari termelési hatékonyságának növelése és a változó piaci igényekhez való alkalmazkodás.

A vállalat gépparkja három új elemmel is bővül: egy 4.200 bar nyomású vízsugárral dolgozó üvegcsiszoló- és vágógéppel, valamint két, a hőszigetelőüveg-gyártáshoz használt segédgéppel. Utóbbiak látják el a hőszigetelő ablaküveget tömítőanyaggal és akadályozzák meg annak párásodását, tehát kimondottan fontos munkagépekről van szó.

A fejlesztéseknek, digitalizációs törekvéseknek megfelelően a program során fejlesztették az informatikai háttérrendszert is. A technológiai fejlesztéssel bővülő eszközpark a meglévő informatikai kapacitások robusztus bővítését igényelte.

A korszerű, jövőbiztos informatikai rendszer megvalósításához nagyléptékű bővítés ment végbe. Ezek a beszerzések megágyaztak a jövőbeli technológiai fejlesztéseknek és támogatják a nagyobb fokú digitalizációt.

Természetesen nemcsak gépbeszerzéssel kívánta növelni hatékonyságát a cég, hanem munkatársaik fejlesztésével is, ezért a kollégák, vezetők különböző készségeket fejlesztő tréningen vehettek részt.