Beázás miatt két nappal tovább tart a vágányzár a 2-es villamos vonalán

Gazdaság Helyi hírek

A 2-es villamos vonalán a július 1-jén megkezdett vágányrekonstrukciós munkák befejezése a tervezett július 7-i dátumról előreláthatóan július 9-re, vasárnap üzemzárásra módosul.

“A vágányzár meghosszabbítása a július 2-i heves esőzések során a beton munkaárokba – utólagosan is – beszivárgó víz száradási időigénye, és ennek következtében a síncsere kivitelezési munkálatok elhúzódása miatt szüksége – írta közösségi oldalán a Szegedi Közlekedési Kft.

Megértésüket és türelmüket ezúton is köszöni a társaság, majd tájékoztat a vágányrekonstrukciós munkák alatti közlekedési rendről.

E szerint mind Európa liget, mind Szeged vasútállomás végállomásokról a villamosok Szeged Plaza végállomáson át közlekednek. Emiatt a végállomási indulási idők, és a vonali menetidők is változnak.

A villamosok le- vagy felszállási igény esetén a terelőútvonalon lévő megállóhelyeken megállnak: Vásárhelyi Pál u. [Pulz utca], Pulz utca, Szeged Plaza, Rókus vasútállomás.

A munkavégzés ideje alatt a körforgalmú csomópontban átmenetileg egysávos forgalmi rend érvényes, a jelzőlámpák kikapcsolása mellett.

Felhívjuk az arra közlekedők figyelmét, hogy a körforgalomban a villamosoknak elsőbbségük van!