Szeged, Szegedi Szimfonikus Zenekar, Ajándékkoncert, Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér, kultura, koncert, zenekar

Nem sok hiányzott, hogy elmossa az eső Szegeden az Ajándékkoncertet

Helyi hírek Kultúra Ország

A Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjével megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada a Dóm téren.

Bő húsz perc késéssel kezdődött az idei Ajándékkoncert, az átvonuló gomolyfelhők nem tudták magukban tartani az összes esőcseppet – írta tudósításában a város önkormányzati portálja, a szeged.hu. Barnák László főigazgató és Gyüdi Sándor a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója is megköszönte a közönség türelmét, Gyüdi a kezdés előtt megjegyezte, „mi, ahogy önök is, vízállóak vagyunk, de a hangszerek nem.”

A Szegedi Szimfonikus Zenekar Ma éjjel táncolnék című műsorát végül az időjárás is kegyeibe fogadta. Bár volt némi eső, és jó párszor világos is lett a háttér a Dóm mögött, a villámok miatt, meg tudták tartani az előadást.

A Gyüdi Sándor vezényelte szimfonikusok az Ajándékkoncert első részében Pjotr Iljics Csajkovszkij Diótörő szvitjét és Alekszandr Porfirjevics Borogyin Polovec táncait játszották, a szünet után Kodály Zoltán Galántai táncok és Maurice Ravel Boléro darabjait adták elő. Végül a ráadás is belefért: az estnek címet adó Ma éjjel táncolnék című dalt is eljátszották a My Fair Lady című musicalből.

A szabadtéri nyitóeseményén sokan voltak, sőt, még annál is többen. Megtelt a nézőtér, de a szervezők által kiosztott sétálójegyeknek köszönhetően azok is élvezhették az Ajándékkoncertet, akiknek nem jutott ülőhely a nézőtéren. Így azután a lépcsőn vagy valamilyen szerzett-hozott ülőalkalmatosságon foglaltak helyet.

Fotók: Frank Yvette