Tankcsapda

Lukács Laci: a fideszesektől a gyurcsányistákig mindenkit szívesen látunk

Helyi hírek

A Mandinernek adott interjút Lukács László, a Tankcsapda frontembere. Szóba került a vidék kontra főváros konfliktus, a banda vélt politikai hovatartozása és természetesen a nyakas, konzervatív cívisség is.

Lukács elmondta, soha nem tartotta magát különösebben filozofikus alkatnak, amit pedig ebben a témában esetleg el akar mondani az embereknek, az benne van az ilyen típusú dalszövegeiben. Mindig a szerzeményeiken keresztül tudott a legjobban kommunikálni, a dalszövegek ráadásul többrétegű, több értelmezési lehetőséget adó eszközök. De azt, hogy “mire gondolt a költő”, a hallgatóságra bízza, elemezze mindenki úgy a dalait ahogy akarja.

A dühömet mindig a szövegeimen és a zenémen keresztül fejeztem ki, de az a düh, amit mondjuk huszonévesen éreztem, ma is bennem van, csak legfeljebb más formában jelenik meg
– árulja el Lukács, és példaként említi, hogy ha a kedvenc csapata gólt szerez, már nem mászik fel a B szektorban, és rázza a kerítést, hanem megemeli a korsóját vagy fütyül. Az öröm attól még öröm. Igaz ez a dühre is.
Budapest soha nem tudta igazán beszippantani, “csak bele-beleharapdáltam, soha nem ültem le az asztalhoz, hogy megegyek belőle egy lábassal. Megúsztam” – mondja Lukács Laci, aki szájába adott Budapest–vidék ellentét helyett inkább a Budapest és vidék közötti különbséget használja.
Kezdetben minket is levidékiztek, de én ezt leszarom. Nem azért, mert flegma paraszt lennék, egyszerűen tudom, ki vagyok és mennyit érek. Egy ilyen beszólás nem tud kibillenteni

– tisztázza a Tankcsapda frontembere.

Szülővárosát jellemezve az jut eszébe, hogy Debrecen eleve egy cívis, nyakas, konzervatív gondolkodású város.

Tankcsapda: Debrecen a Fidesz fellegvára, pillanatok alatt fideszessé válhatnánk, és kurva sok előnyünk származna belőle

Ragadt ránk ebből azért valami, ha úgy tetszik, némi konzervativizmus, de legalább annyira szabad gondolkodásúak is vagyunk. Valóban, nagyon szeretjük a pátriánkat, a közegünket, az otthonunkat, büszkék vagyunk rá, ott vannak a gyökereink, de azt is bírjuk, amikor eljöhetünk onnan turnézni, világot látni. És ez a körforgás így megy évtizedek óta, a két életmód kiegészíti egymást.

Óhatatlanul előkerült a politikai szál is, felidézve olyan eseteket, amikor felmerült a Tankcsapda kormányközeliségének gyanúja. Ezt Lukács határozottan visszautasítja, mint fogalmaz, évtizedek óta egyenes vonalon haladtak, majd állítólag elkövettek egy vélelmezett hibát, és rögtön rájuk szálltak.

Nem az fájt, hogy lefideszeseznek, hanem az igazságtalanság. Ok nélkül bántottak. Van az a régi vicc, amikor a római centurióról elkezdik pletykálni, hogy meleg, erre ő elhatározza, a Colosseumban ezer nőt tesz magáévá. Csakhogy a 998.-nál kidől, mire szép lassan elkezdi skandálni a tömeg, hogy buzi. Néha hangot kell adni annak, ha igazságtalannak érzed, amit mások veled tesznek

– mondta Lukács, majd leszögezte:

Mindig egyértelművé tettük, hogy mindenkit szívesen látunk a közönségünkben, a mélyenszántó gondolatokra vágyóktól a csajozni és bulizni akarókig, a fideszesektől a gyurcsányistákig.

Miniszter és államtitkárok mellé ültették a Tankcsapdát

“Csak ne bántsa senki a másikat! Mi az embereket összeterelni akarjuk, legyünk együtt, ne külön! Furcsa lenne, ha ezek után az egyik politikai oldal iránt kedvesebbek lennénk, mint a másik iránt.”

Lukács László azt is elmondta, már ritkábban kilincselnek náluk politikai pártok. “A politikai formációknak alapból ajtót mutatunk. Mindig is így tettünk” – árulta el a Tankcsapda frontembere.