Szeged, Katonazenekari fesztivál, sajtótájékoztató, zene, kultura

Katonazenekari Fesztivál lesz Szegeden

Helyi hírek Kultúra Ország

Az elmúlt két évben telt ház fogadta a Móra Ferenc Múzeum előtt fellépő fúvószenekarokat. A nagy sikerre tekintettel idén is folytatódnak a könnyed programok a Móra-parkban, az eseménysorozat a látványos Katonazenekari Fesztivállal indul.

Katonazenekari Fesztivál lesz Szegeden, az eseményről szerdán délben tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Ezen Kovács Tamás alpolgármester mellett részt vett Gömöri Balázs őrnagy, az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar karmestere és Pontyik Pál őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

– Július 8-án rögtön egy nagyszabású programmal nyitják meg a fúvószenekari koncertek sorát, ezen a délutánon Szeged ad otthont a több évtizedes hagyományokkal rendelkező, látványos és parádés Katonazenekari Fesztiválnak. A szombati eseményen a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar, a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekar és a Magyar Honvédség Kaposvár Helyőrségi Zenekar lép fel – írja a város önkormányzati portálja, a szeged.hu.

Húszéves a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar

Emellett ezen a napon lesz katonai toborzó, zenekari felvonulás és szakalaki bemutató, ismertebb nevén gyep-show, ami egy megkoreografált, gyakran táncos elemekkel színesített látványos produkciót jelent. De Szegedre látogat a Magyar Honvédség Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezred Különleges Díszelgő Csoportja is, ők szintén egy látványos műsorral készülnek. A nap záróakkordjaként összevont zenekari koncert lesz: a három katonazenekar együtt zenél majd a Móra-parkban.

Fotók: Frank Yvette