Szeged, Szegedi Nagyállomás, vasútállomás, vonat, MÁV, vasút, utazás, közlekedés

Megrongálta a vihar a felsővezetéket, késnek a vonatok a Debrecen-Nyíregyháza és a Záhony-Szolnok vonalon

Helyi hírek

Újfehértó és Hajdúhadház között – az átvonuló vihar miatt – egyik vágányon meghibásodott a felsővezeték – közölte  Mávinform.

A Záhonyból Szolnokra tartó, Nyíregyházáról 20:46-kor továbbindult személyvonat (6221) várakozik, a menetideje jelentősen megnőhet. Aa másik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Debrecen-Nyíregyháza szakaszon közlekedő késő esti, éjszakai vonatok menetideje 10-20 perccel megnövekedhet.

Számos vasútvonalon okoz gondokat a vihar

Gyékényes és Őrtilos között fadőlés miatt áll a forgalom. A Zágrábból a Déli pályaudvarra tartó Agram-Tópart InterCity a sínekre dőlt fának ütközött, a mozdony meghibásodott. A fa eltávolításáig és a vonat elvontatásáig ezen a szakaszon szünetel a forgalom, emiatt a Nagykanizsa-Pécs vonalon és a Gyékényes-Nagykanizsa-Balatonszentgyörgy vonalszakaszon közlekedő vonatok menetideje jelentősen megnő. Ez érinti a Szombathely és Pécs közötti Pannónia InterRégiókat is. Személyi sérülés nem történt

Bakonyszentlászló és Veszprémvarsány között áll a forgalom, mert a vihar fát döntött a sínekre. A Győr-Veszprém vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre kell számítani éjszakáig.

A dél-balatoni vonalon is megnőtt a menetidő, mert Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között a vihar megrongálta a felsővezetéket. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon is jelentősen hosszabb menetidőkre kell számítani.

Veszprém és Devecser között pótlóbuszok járnak, mert Ajka és Devecser között a vihar megrongálta a felsővezetéket. A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok fél-egy órát késnek.

Az észak-balatoni vonalon is késnek a vonatok, mert Balatonfüred és Csajág között a vihar megrongálta a felsővezetéket. Az érintett szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon több órát is késhetnek a vonatok, mert Balatonfűzfő és Balatonalmádi között nagy fa dőlt a felsővezetékre.