Papp László debreceni közgyűlés

Papp László megszavaztatná a “békepártiságot” a debreceni közgyűléssel

Helyi hírek

Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke azzal a javaslattal fordult Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatához, hogy csatlakozzon az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló országgyűlési határozathoz – olvasható Papp László polgármester előterjesztésében, amit csütörtökön tár majd a debreceni közgyűlés elé.

Debrecen polgármestere előterjesztésében hosszasan sorolja, hogy Debrecen milyen eszközökkel segített – különböző hazai és nemzetközi szervezetek támogatásával – eddig az orosz-ukrán háború kirobbanása óta a városba érkezett csaknem 2500 menekültnek.

Mint fogalmaz, akik itt tartózkodnak, azokról továbbra is gondoskodik a város, ugyanakkor közösen abban kell gondolkodni, hogy a béketörekvést erősítsük.

“Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett amellett, hogy a háború okozta nehézségek, az energiaválság, az infláció miatt, kizárólag a béke lehet az egyetlen megoldás. Bízunk benne, hogy a háború mihamarabb véget ér, a borzalmat átélő menekülők, a szenvedő családok, gyermekek pedig újra békére találnak” – írja Papp.

Magyarország békepárti álláspontjának megerősítése érdekében javaslom az országgyűlési határozathoz történő csatlakozást. A fentiek alapján kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen

– olvasható Papp László előterjesztésében, ami tökéletesen megfelel a kormány kiüresített “békepárti” propagandájának.

Értsd: Putyin kivonulását nem merik követelni, de igyekeznek a “béke” szót minél többször elismételni, hogy kialakuljon a mantrára fogékony rétegben az, hogy a Fidesz a “béke” oldalán áll, az ellenzék pedig “háborúpárti”.