BKK: egyedi figyelemfelhívó jelzéssel, sebességkorlátozással módosítják a forgalmi rendet négy fővárosi iskola környékén ősztől

Helyi hírek

Biztonságos iskolautcák elnevezéssel új projektet indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kerületi önkormányzatokkal, a Budapest Közút Zrt.-vel és négy iskolával együttműködve.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a BKK azt írta, hogy négy budapesti iskola környékén módosítják őszre a forgalmi rendet.

Első lépésként csökkentik a megengedett legnagyobb sebességet, rendezik a szabálytalan parkolást, láthatóbbá teszik a gyalogátkelőhelyeket, valamint az iskolásokra utaló egyedi figyelemfelhívó jelzést is kihelyeznek.

Mivel a diákok – testmagasságuk miatt – nehezebben vehetők észre, az iskolák környéke különösen veszélyes lehet. Az új projektben figyelembe veszik a kiskorúak speciálisabb helyzetét.

A kísérleti helyszínek: a IV. kerületi Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a IV. kerületi Megyeri Úti Általános Iskola, a X. kerületi Kőbányai Harmat Általános Iskola, valamint a XVII. kerületi Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola.

Kedvező tapasztalatok esetén a későbbiekben több fővárosi intézmény közelében is folytatódna a projekt – tudatta a BKK.

(MTI)