Tűzoltóautó

Garázsokat, alagsorokat veszélyeztetett az összegyűlt esővíz Debrecenben

Helyi hírek

A sok csapadék miatt pénteken több helyszínre is riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat – számolt be a katasztrófavédelem. Az esetek nagy többségében a hirtelen jött esőt a víznyelő aknaszemek elvezették a tűzoltók kiérkezése előtt. Volt Debrecenben azonban olyan terület is, ahol a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk – írják. Volt, ahol szivattyúztak, de akadt olyan terület is, ahol elegendő volt a csatonaszemeket felemelni, és a víz elfolyt magától.

Debrecenben, a Széchenyikert több utcájában is garázsokat, alagsorokat veszélyeztett a csapadék, a Tócóskertben pedig egy parkolóban állt meg fél méter magasan a víz.

Favágás miatt is hívták a tűzoltókat pénteken. A Víztorony utcában egy nagy ág egy parkoló autóra hasadt, a Barna utcában pedig gyökerestől fordult ki egy nagy fa. Az Akadémia utcában egy fa több ága is kerítésre borult, azt is levágták a tűzoltók motoros láncfűrésszel. A debreceni hivatásos tűzoltóknak a hajdúszoboszlói és a hajdúböszörményi egységek segítettek a károkat felszámolni.

Baleset megyeszerte

Több baleset is volt pénteken a megyében. A 4-es számú főúton, Hajdúhadház közelében két autó ütközött össze. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Két autó ütközött össze Hajdúsámsonban, a Radnóti utcában is. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat.

Debrecenben, a Simonyi úton is két autó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és az olajfolyást is megszüntették. Az egyik autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tűzesetek Debrecenben

Péntek délután kigyulladt egy autó motortere a debreceni Vág utcában. A tűzet a tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg.

A debreceni Csap utcában egy mosógép égett egy fürdőszobában péntek délután. A tűzoltók ott is vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.