Lovas és Szabadtéri Színház

Kezdődik a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház évada

Helyi hírek Kultúra Ország

A Nemzeti Lovasszínház és vendégei gálaműsorával szombaton elkezdődik a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház évada.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az évadot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a korábbi évek értékeit fenntartva nyáron műfajilag és stílusában sokszínű műsorral: operettekkel, zenés darabokkal, prózai előadásokkal, vígjátékokkal, lovasszínházi produkciókkal várják a közönséget.

Csaknem egy évtizede a Futó-Dobó Lovasközpontban azzal a szándékkal hívták életre a szabadtéri teátrumot, hogy a színházi légkört olyanokhoz is elhozzák, akik nem feltétlenül tudnak száz kilométereket utazni vagy hatalmas összegeket kifizetni egy-egy előadásért – idézte föl a politikus, hozzátéve, reményeik szerint az évad nézőszáma meghaladja majd a 25 ezret.

A színház fontos célja a közösségépítés, a kapcsolatok megteremtése is.

Mórahalomra – határ menti pozíciójából adódóan – évente több százezren látogatnak el Vajdaságból turisztikai vagy kulturális programokra – közölte Nógrádi Zoltán.

A szombati gálaestet követően június 16-án Ray Cooney és John Chapman fergeteges vígjátékát, a Kölcsönlakást láthatja a közönség. Az elmúlt évek egyik legnagyobb színházi sikere Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián Molnár Ferenc regénye alapján készült A Pál utcai fiúk című musicalje, melyet június 17-én mutat be a Pannon Várszínház.

Június 22-én az Omega együttes 21 slágere csendül fel a Gyöngyhajú lány balladája című produkcióban, amelyben a színpadi látványról az Experidance művészei gondoskodnak. Másnap Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje, a Cigányszerelem látható a Rátonyi Róbert Színház vendégjátékaként.

Ezt követően az Öreglányok című zenés komédia érkezik Mórahalomra örökzöld dallamokkal, majd június 25-én a Turay Ida Színház vendégszerepel a kisvárosban a Térden állva jövök hozzád című zenés vígjátékkal.

Július 1-jén Jean de Létraz Tombol az erény című vígjátékát játsszák a Futó-Dobó Lovasközpontban.

A programban két koncert is szerepel: június 29-én a Neoton Família Sztárjait, július 2-án a Republic zenekart láthatja és hallhatja a közönség.
2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, a Csárdáskirálynő látható. Július 21-én a János vitéz című rockoperát, majd a Kincsem című családi musicalt tűzik műsorra.

Az elmúlt évadokban közönségsikert aratott a Rómeó és Júlia koncertváltozata, amelyet július 28-án játszanak. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja. Demjén Ferenc népszerű slágerei adják a gerincét a Szabadság vándorai című új magyar musicalnek, amelyet a mesés keletet idéző Aladdin követ.

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent László lovagkirály legendája elevenedik meg Mórahalmon, majd népi zenés játékként látható Lúdas Matyi története. Új produkcióként mutatják be a Herkules mesemusicalt augusztus 25-én. Az évadot a betörhetetlen vadlóról szóló Szilaj című családi musical két előadása zárja.

Nyitókép: Patkó Lovas és Szabadtéri Színház