CATL épül Debrecennél

CATL Debrecen: online petíció indult a magyarországi akkumulátorgyártás ellen – itt írható alá

Helyi hírek

Zsák Ferenc Tibor a Magyar Élőhelyvédelmi Társulat nevében petíciót nyújtott be a magyarországi akkumulátorgyártás ellen, hangsúlyozva annak negatív környezeti következményeit.

A petíció benyújtója emlékeztet, a kínai CATL cég magyarországi leányvállalata 2022 novemberében benyújtotta a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz a Debrecenben építendő akkumulátorgyárának összevont környezeti hatásvizsgálat iránti kérelmét.

Zsák Ferenc Tibor azt állítja, hogy az Aarhusi Egyezményből eredő kötelezettségeket nem tartották be, mivel a környezetvédelmi döntéshozatali eljárás kezdettől fogva nélkülözte a tájékoztatás átláthatóságát és a nyilvánosság részvételét.

Hulladékkezelés, szürkevíz, helyben toborzott munkaerő – újabb válaszokat küldött a debreceni CATL vezetősége

A petíció benyújtója továbbá azt állítja, hogy Debrecen adottságai nem alkalmasak az akkumulátorgyártásra, mivel a talajvíz szintje állítólag az 1960-as évek óta folyamatosan csökken, és egy vízigényes ipar létesítése azzal a veszéllyel jár, hogy felgyorsul a város kiszáradása.

A petíciót itt lehet aláírni.

Az oldalon először regisztrálni kell, és utána lehet aláírni a kezdeményezést. Ha valaki elakadna, a Mikepércsi Anyák segítenek:

Papp László a németországi CATL-látogatás után: “Nagyon bízom abban, hogy a debreceniek is meg fogják érteni, hogy ez egy haladó technológia”