Felföldi József debreceni milliárdos

Felföldi József szerint a világ leggazdagabb embereinek csaknem fele zsidó, és lenne mit tanulnunk tőlük

Helyi hírek

Necces témát elevenített fel Facebook-oldalán Felföldi József debreceni édességmilliárdos. Bár forrást nem mellékelt az adatokhoz, tudni véli, hogy “a világ leggazdagabb embereinek és Nobel-díjasainak csaknem fele zsidó származású”.

Felföldi mindezt azzal magyarázza, hogy

a megpróbáltatások, amelyeken ez a nemzet a történelem során átment, kétszer olyan szorgalmassá és ambiciózussá tették őket.
Bizony, lenne mit tanulni tőlük
– teszi hozzá bejegyzésében.
Felföldi József általánosságban megjegyzi, “a zsidók cselekednek, nem csak álmodoznak. Keveset beszélnek, de annál többet tesznek. Tisztában vannak vele, hogy egy jobb életről nem csak álmodozni kell, hanem keményen meg kell dolgozni a célokért”.
Ezért nevel minden zsidó anya “hős és győztes” gyerekeket, az apák pedig nemcsak gyermekeiknek, hanem unokáiknak is vagyont halmoznak fel
– vonja le a végső konklúziót a debreceni nagyvállalkozó, aki a Facebook-bejegyzését egy szóviccel is megspékeli: “A legtöbb gazdag ember héber. Miért is? Mert bizony ő nagyon éber.”
A kommentelők reakciója borítékolható volt, többségében általánosító, az egész népet beskatulyázó vélemények olvashatók Felföldi bejegyzése alatt.