Szeged, Toros Pálinkafesztivál, böllérverseny, Botka László, kolbász, süt, rendezvény, Dóm tér

A szegedi polgármester álláspontja változatlan: fizessenek a gazdagok!

Európa Gazdaság Helyi hírek Ország

Magyarországon a járvány és a háború alatt a gazdagok még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek lettek – írja közösségi oldalán Botka László.

Szeged polgármestere a városi portálon megjelent jegyzetre reflektálva hangsúlyozza, Európában nálunk nyílt a legnagyobbra a társadalmi olló. A magyar lakosság vagyonának fele a társadalom felső tíz százalékának a birtokában van. A leggazdagabb egy százalék pedig az ország összes vagyonának harmadát birtokolja. A magyarok, a magyar családok többsége egyre inkább elszegényedik. Az infláció nálunk a legmagasabb egész Európában, az élelmiszerek 50 százalékkal drágultak, a gáz ára hétszeresére nőtt. Egyre többeknek jelent komoly anyagi terhet egy-egy bevásárlás, a számlák kifizetése, a gyermek iskoláztatása, idős szeretteik gondozása.

A magyarok harmadának nincs annyi pénze, hogy mindig melegen tudja tartani otthonát. Több mint kétharmadának gondot okozna, ha váratlanul ki kellene fizetnie 100 ezer forintot. Az emberek negyedének még a szűkös megélhetéshez sincs elegendő jövedelme.

Továbbra is meggyőződésem, hogy akinek többje van, annak a felelőssége is nagyobb. A tehetőseknek jobban ki kell vennie a részét a válság leküzdésében. Ne a szegények, hanem azok fizessék meg a válság árát, akik az elmúlt években elképesztő vagyonokat halmoztak fel. Továbbra is azt vallom: „Fizessenek a gazdagok!” – fejezi be posztját a polgármester.

Nyitóképen Botka László a töltőt tekeri, fotó: Frank Yvette