Özönvíz Debrecenben

Két megyére narancssárga veszélyjelzést adtak ki a nagy esőzések miatt – ez várható Hajdú-Bihar megyében

Helyi hírek

A napi csapadékösszeg vasárnap nagy területen meghaladhatja a 20 mm-t, de a Dunántúlon helyenként akár 30 mm is összegyűlhet. Hétfőn a Tiszántúlon közelítheti meg a csapadék összege a 20 mm-t – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délutánra az északkeleti határnál is beborul az ég. A kiterjedt csapadékzóna északkeletebbre helyeződik, késő délután már csaknem országszerte várható eső, zápor, a Dunántúl déli felén akár zivataros gócok is kialakulhatnak.

A meteorológiai szolgálat Fejérre és Somogyra másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki a nagy mennyiségű csapadék miatt:

Csapadék veszélyjelzés

Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A keleti, délkeleti légmozgás többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 23 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz a leghidegebb, északkeleten pedig a legmelegebb. Késő estére 11 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép számításai szerint ennyi csapadékra van kilátás Debrecen környékén:

Várható csapadék Debrecennél

Vasárnap késő délután, este a déli, délnyugati területeken beágyazott zivatar nem kizárt. Hétfő napközben az északnyugati területeken fordulhat elő zivatar viharos szél (> 60 km/h) és jég (1-2 cm) kíséretében.

A karjaiban mentett ki egy autóst a debreceni tűzoltó az özönvízből – víz alatt Debrecen