Megújul a Budafoki út és környéke

Helyi hírek

Megújul a Budafoki út és környéke, a munkálatok hétfőn kezdődnek és várhatóan augusztus közepéig tartanak – közölte a Budapart-projekt fejlesztője pénteken az MTI-vel.

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. közleménye szerint a kivitelezés során a Budafoki útnak a Dombóvári út és a Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán közműépítést, útépítési munkálatokat végeznek, biztonságos kerékpársávokat és jelzőlámpás csomópontokat épít ki a fejlesztő, valamint elkezdődik a Budafoki út zöldítése is.

Mint írták, a munkálatok idején a Budapest Közúttal egyeztetett, ütemezett és időszakos, nem teljes keresztmetszetű forgalomterelésekre, sávlezárásokra, sebességkorlátozásokra és a gyalogosforgalom megváltozására számíthatnak a közlekedők a Budafoki útnak ezen a szakaszán.

A közúti közlekedés folyamatos lesz, de a munkálatok miatt nő a közlekedési idő, ezért a beruházó a közlekedők türelmét kéri annak érdekében, hogy a munkálatok végeztével korszerű és sokáig használható infrastruktúrát adhassonak át.

A Budafoki út és környéke a Kopaszi-gát melletti BudaPart-projekt keretében újul meg. A projekthez kapcsolódóan számos olyan közmű- és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés valósul meg több lépcsőben, amivel a főváros XI. kerületének közterületei rendezettebbé és korszerűbbé válnak – olvasható a beruházó kommünikéjében.