Tarpai Biztoskezdet gyerekház

Sikeres a tarpai Biztoskezdet gyerekház és a Jelenlét program projektje

Helyi hírek

Tarpán 2018 óta működik Biztoskezdet gyerekház és 2019-ben kezdte meg működésest a Jelenlét program, de a Máltai Szeretetszolgálat már évek óta segíti munkájával az itt élőket. Mint írják, a Biztoskezdet gyerekházban a várandós kismamákat és a 0-3 kor közötti csecsemőket tudják fogadni, a Jelenlét program keretében pedig a családok hétköznapjait igyekeznek segíteni.

Néha krízishelyzetet kell megoldanunk, de van, hogy hivatalos okmányokkal kapcsolatos ügyintézésben kell segítenünk. Ezek mellett vannak tematikus programjaink, mint például a Kiskert program, ahol a résztvevő családok saját konyhakertben termelhetik meg az asztalra kerülő zöldségek egy részét. A fiatalokat pedig ifjúsági klubfoglalkozás és „tanoda” program keretében is várjuk

– olvasható a szeretetszolgálat beszámolójában.

Azt is közölték, az elmúlt hónapokban alkamuk nyílt önkénteseket is fogadni egy-egy tematikus nap keretében. Részt vettek a családi napon, ahol játszó foglalkozásokkal várták a gyermekeket, valamint egy önkéntes napon is, amikor egy rehabilitáció alatt álló területet tisztítottak meg a szegregátumban a helyi lakosokkal közösen.