Meglepően pikáns motívumokat is tartalmazó kiállítás nyílt Létavértesen

Helyi hírek Kultúra

Egy éves évfordulóját ünnepelte a Báb-Kincs-Tár kiállítóterem Létavértesen május 6-án. A szombati rendezvényen egy időszaki kiállítással és egy bábjátékkal szórakoztatták a közönséget.

Az ünnepi eseményen megnyílt Kolozsvári-Donkó Rebeka időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra gazdag és színes világát tárta az érdeklődők elé.

Kolozsvári-Donkó Rebeka időszaki kiállítása 2023 május 6-án nyílt Létavértesen

A tárlat egyedülálló módon felidézte a népmesék, mondák és népballadák varázslatos világát, bemutatva a magyar kultúra kiemelkedő értékeit. A kiállítás különböző technikákkal készült alkotásokból állt.

Az ünnepség továbbá különleges bábjátékkal is szolgált a látogatóknak. A Gyermeksziget Óvoda – Bölcsőde Déli – Báb tehetségműhelyének óvodásai előadták a “Az égig érő paszuly” című bábjátékot, amelyben a Zimberi banda is közreműködött. A gyerekek élvezettel adták elő a nézőknek a történetet.

Az esemény mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek izgalmas és szórakoztató időtöltést kínált, ahol a bábjátékok és a kézműves tevékenységek világa együtt örömteli pillanatokat biztosított – számolt be a település önkormányzata.

Fotók: Létavértes Önkormányzata

Országos Színházi Találkozót rendeznek Debrecenben, a Csokonai Fórumban