Papp László debreceni közgyűlés

Új kézikönyvvel védenék Debrecen épületeinek képét

Helyi hírek

Új Településképi Arculati Kézikönyvet és a településkép védelméről szóló új önkormányzati rendelet kíván készíteni Debrecen – derült ki a csütörtöki közgyűlésen.

A közgyűlés döntése alapján Új Településképi Arculati Kézikönyvet és a településkép védelméről új önkormányzati rendeletet kíván készíteni, melynek keretében a kézikönyvben meghatározza Debrecen településkaraktert meghatározó településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.

A településképi rendeletben Debrecen teljes közigazgatási területére vonatkozóan megállapítja a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, illetve a védelem megszüntetését, a településszerkezet, településkarakter, tájkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket és a településképi követelményeket.

A közgyűlés arról is döntött, hogy az „Év Cívis Háza” elnevezéssel új elismerést alapít a Debrecen építészeti hagyományait és a cívis identitást tükröző épületek tulajdonosai számára. Az ezzel kapcsolatos részletes előterjesztés májusban kerül a közgyűlés elé.

Csikós bajszát húzgálta Debrecen huncut polgármestere