Ismét zebraszerda volt Szegeden, fesztiválhangulatban tüntettek a pedagógusokért

Helyi hírek Kultúra Ország

Két hete még csak hárman álltak a zebrán, ma már tízen demonstrálta a pedagógusokért Egységes Szülői Front – Szeged szervezésésben, ezúttal a “Nagy SZTK-nál”.

Közösségi oldalikon élménybeszámolóba átcsapó fotós tudósítással írtak az eseményről, ebből kiderült, hogy zebrázás közben egy idősebb férfi csatlakozott hozzájuk és mivel nem volt nála transzparens megosztották vele az övékét. Kiderült az is, hogy nagyon érdekelte az akció és részt akar venni a jövőben is. Abban maradtak, hogy a jövő héten az Aradi vértanúk terén találkoznak. Ha jól írták – értettük -, akkor ez egy kőhajításnyira lesz a mostanitól.

“Egy orvostanhallgató lánytól kaptunk müzli szeleteket, mert annyira akart bennünket támogatni, hogy gondolta, legalább éhesek ne legyünk. Az autósok folyamatosan dudáltak, valaki addig nyomta, ameddig állt a zebra előtt. Már majdhogynem fesztivál hangulat volt. Az emberek integetettek, a biciklisek csengettek, a járókelők biztattak, megköszönték a kiállásunkat, kérték, abba ne hagyjuk. Voltak rendőrök, futárok, postások, buszsofőrök, mentősök, még egy kormányhivatalos autóból is dudáltak ” olvasható közösségi oldalukra feltett élménybeszámolójukban.

A Mars téren tüntetett az Egységes Szülői Front Szegeden

“Mi mindannyian változást akarunk, egy élhető, demokratikus, gyűlöletmentes Magyarországot. Mindannyian fiatalok vagyunk, szülők, idősek, tanárok, diákok, óvadapedagógusok, postások, mentősök, futárok, ápolók, KATÁsok, rendőrök, autósok, járókeretesek vagyunk, mindannyian összetartozunk és akarunk egy jobb jövőt” – írták, hozzátéve, folytatják.

Nyitókép: Egységes Szülői Front