Szeged, Egységes Szülői Front, Szeged Tankerület, demonstrál

Fogadták Szegedi Tankerületnél a tiltakozó szülőket – több mint harminc iskola sztrájkol

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

A hetet a Szegedi Tankerület épületénél indította az Egységes Szülői Front Szeged, hogy átadják azt a borítékot, amelyben a szülők kérdéseit gyűjtötték össze az oktatást felforgató törvénymódosításokkal kapcsolatban.

A szülők piros léggömböket kötöttek az épület előtti korlátra, és vörös köveket tettek le sorban a lépcső elé, annyit, ahány pedagógus már jelezte a Szegedi Tankerülethez tartozó iskolákban, hogy a státusztörvény hatályba lépése után elhagyják a tanári pályát. 150 számozott vörös követ kellett lerakniuk..

A látogatás rövidre sikeredett a tankerületi vezetőnél – írta a szeged.hu. “Plesovszkiné Ujfaluczky Judit szerint neki nem dolga véleményezni a törvényt, csak végrehajtja az abban foglaltakat. A tanárok felmondási szándékáról egyetlen iskola sem értesítette, ha hatályba lép a törvény, összehívja az intézmények igazgatóit, és átbeszélik a teendőket. Eddig is így működött, ezután is így fog. A borítékot a tankerületi igazgató átvette, majd a felettesei megválaszolják a kérdéseket” – írta tudósításában a város önkormányzati portálja.

A Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja, a STEP információi szerint Csongrád megyében több mint harminc oktatási intézmény sztrájkol(t) a státusztörvény ellen hétfőn. Közösségi oldalukon folyamatosan osztják meg a tiltakozásról készült fotókat videókat, ezeket itt nézheti meg.

Fotók: Frank Yvette