Halálos baleset Debrecen Vágóhíd utca

Debreceni milliárdos csemete okozhatta a Vágóhíd utcai felüljárón történt tragédiát

Helyi hírek

Egy rendőrnek készülő fiatalember halt meg év elején Debrecenben a Vágóhíd-utcai felüljárón, miután egy 19 éves sofőr áttért a sávjába, és frontálisan ütköztek. A hibázó sofőr és utasa könnyű sérülésekkel került kórházba. A másik autós viszont olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni.

A Blikk szerint a balesetet okozó fiatal egy vadonatúj, több tízmilliós AMG C43-as luxus-Mercedest vezetett. A lap szerint a fiatalember méregdrága debreceni ingatlanban él a családjával, szüleinek pedig több, jól menő vállalkozása is van. Környezete szerint a fiú igazi milliárdos csemete.

A mostohaapjától kérdeztem, mi történt, aki csak annyit felelt: „koccantak”. Válaszul kérdőre vontam, hogy mondhat ilyet, hiszen a gyermekem meghalt, mire ő csak rántott egyet a vállán

– mesélte dühösen az áldozat édesapja, idősebb Mázló Attila.

Attila elektrotechnikusként végzett, majd fegyveres biztonsági őrként dolgozott a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségnél, februárban pedig el akarta kezdeni a rendőriskolát. A szorgalmas, jóravaló srácot rengetegen szerették, ígéretes jövő állt előtte.

Üléssel együtt zuhant ki a kocsiból, az agyának részeit én szedtem le a korlátról. Rettegtem attól, milyen állapotban találom. Nem volt meg a fél arca, ezért nem akarták megmutatni, de én mindenáron látni akartam, így mégis el tudtam tőle búcsúzni. Nem lehettem ott, amikor meghalt. Bocsánatot kértem tőle, amiért egyedül, magányosan kellett meghalnia. Megtudtam, hogy Attilát pontosan mikor hamvasztják, tudtam, hogy mikor indítják be a gépet, illetve azt is, melyik kéményen fog feljönni a „gyermekem füstje”. Akkor ott meghaltam én is. Január 30-án épp úgy hoztam haza az urnáját az ölemben, mint őt újszülöttként, csecsemőkorában a kórházból

– mondta a megtört anya.

Attila rendőrnek készült: egész Létavértes gyászolja a debreceni balesetben elhunyt fiút

Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik büntetőeljárás, aminek több elemét kifogásolja az elhunyt fiú családja és az őket képviselő Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda.

Sérelmezzük többek közt, hogy a büntetőügyben a szakértőt kirendelő határozat nem tartalmaz semmilyen, a balesetet okozó autó sebességére vonatkozó kérdést. Pedig ennek megválaszolása nélkülözhetetlen előfeltétele a büntetőjogi felelősségre vonásnak, s így végső soron a bűnösség megállapításának is. Kifogásoljuk azt is, hogy a karambolban részt vevő gépjárművek nincsenek lefoglalva, illetve, hogy drogtesztet nem végeztek

– mondta dr. Sárkány Bence ügyvéd. A rendőrség a folyamatban lévő büntetőeljárásra tekintettel nem adott tájékoztatást az érdeklődő Blikknek.