Szeged, rendőr, tűzoltó, Vadaspark, bemutató, gyerekek, mentés, kutya

Rendőr- és tűzoltónap volt a Szegedi Vadasparkban

Helyi hírek Party Zone Rendőrség

Ezúttal a tökéletesen sikerült egyeztetni az Időjárásfelelőssel, kitűnő körülmények között rendezhették meg a rendőr- és tűzoltónapot a Szegedi Vadasparkban.

A kilátogató családok pecséteket gyűjthettek a különböző állomásokon, akik teljesítették a feltételeket, sorsoláson vehettek részt. A játékhoz legalább 5 pecsétet kellett beszerezni.

Folyamatosak voltak a programok 10 és 16 óra között, játékos állomások, statikus és dinamikus bemutatók várták a kilátogatókat a Vadaspark több pontján. És voltak szép számban, előfordult, hogy némi sorba állásra is kényszerültek a bejutni igyekvők.

Szolgálati gépjárművek bemutatása a park több pontján. Így szólt az egyik szikárnak tűnő programpont, a valóság azonban sokkal színesebbnek, érdekesebbnek bizonyult. Ha valami nem változott ebben az okostelefonos, internetes világban, az az, hogy a kisgyerekek még mindig odavannak a rendőr- és tűzoltóautókért. Főleg, ha még locsolkodhatnak is egy kicsit a tömlővel – célbalövés kocsifecskendővel -, vagy bekapcsolhatják a szirénát.

A technikai eszközök bemutatója is egyszerűen hangzik, ám máshogy fest akkor, ha a gyerek öltözik be a több mérettel nagyobb szerelésbe. Mondjuk, a készenléti rendőrség golyóálló mellényébe, sisakjába és még a “plexipajzsot” is a kezébe veheti. De volt tálcatűzoltás, füstsátor és drónsimogató is. Utóbbinál annak az apukának azért nem lehetett őszinte a mosolya, akit éppen egy ilyen drón kapott valamilyen szabályszegésen, és ezt esetleg a család költségvetése is bánta.

A napot egyébként hivatalosan a Készenléti Rendőrség zenekarának ünnepi műsora nyitotta a Zsiráfháznál, majd a szolgálati kutyák, a kommandósok és katasztrófavédelmisek bemutatóje következett. Ebéd után újra fellépett a zenekar, de ezúttal már az Elefántháznál és az említett bemutatót is megismételték.

Azért akadt bőven “nettó” vadasparki program is. Egyebek között reggeli frakkban a pápaszemes pingvineknél, nyilvános fóka-tréning, királyi ebéd az oroszlánoknál. Színre léptek a páncélos unikornisok, vagyis az indiai orrszarvúk, a lombkorona légtornászai, az aranyarcú gibbonok és nem maradt el a mindig nagy népszerűségnek örvendő zenés borjúfóka-bemutató sem.

Az ilyen programokra szokták mondani, hogy jó időben, jó helyen…

Fotók: Frank Yvette