Egygólos győzelem a Pécs ellen a Szent Gellért Fórumban

Helyi hírek Ország Sport

Egy jó hangulatú, kitűnő időben lejátszott mérkőzésen Gajdos Zsolt fejes góljával 1-0-ra legyőzte a Szeged a Pécsi MFC-t a Szent Gellért Fórumban.

Alekszandar Sztevanovics négy helyen változtatott a múlt heti csapatán: ismét bekerült a kezdőbe Gera Norbert, a sérülésből visszatérő Szatmári Lóránd, valamint Prosser Dániel és Gajdos Zsolt is.

Hamisítatlan futballhangulat fogadta a csapatokat a Szent Gellért Fórumban, a tavaszi napsütésben több mint 1600 néző gyűlt össze a lelátókon.

Az első játékrészben kevés helyzet adódott a csapatok előtt, elsősorban a küzdelem dominált. A félidő legnagyobb helyzete a Szeged előtt adódott: a hosszabbításban Prosser Dániel játszott össze Géresi Krisztiánnal, utóbbi betört a tizenhatoson belülre, a jobblábas lövése a keresztlécen csattant.

A fordulást követően hamar vezetést szereztek a hazaiak. Géresi két embert is becsapott a baloldalon, majd jobbal középre tekerte a labdát, ami Gajdos Zsolt kíméletlenül a hálóba bólintott.

A vezető gól megszerzése után a Szeged még magabiztosabbá vált és a közönség támogatásával alaposan megnehezítette a pécsi együttes dolgát.

A PMFC előtt két komoly egyenlítési lehetőség is adódott a ráadásban, ám Molnár-Farkas Tamás eszén ma nem lehetett túljárni, a hazai kapus mindkétszer parádésan védett, így 1-0-ra megnyerték a mérkőzést a vendéglátók.

Ezzel a győzelemmel maradt az ötödik helyen a Szeged, ugyanakkor öt ponttal meglépett a Pécs előtt, és már csak négy pont a hátrány a harmadik helyezett Ajkával szemben.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Pécsi MFC 1–0 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1645 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári, Szilágyi).

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Farkas A., Szatmári L. (Szakály D., 74.) – Prosser (Papp Á., 89.), Gajdos (Rácz B., 89.), Géresi (Kundrák, 60.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Pécsi MFC: Helesfay – Terbe (Majoros, 84), Rácz L., Katona L., Majnovics (Mayer J., 84.) – Krausz, Kesztyűs, Kocsis B. (Kártik, 74.) – Szabó M., Gera Z. (Kövesdi, 74.), Harsányi I. (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Alekszandar Sztevanovics: – Gratulálok a játékosoknak, nagy győzelmet arattunk! Tudtuk, hogy a Pécs erős csapat főleg középpályán, maga a meccs is ezt hozta. Az volt a tervünk, hogy fegyelmezettek leszünk, és kontrákat vezetünk. A siker kulcsa egyértelműen a fegyelmezettség volt. Ma nagyon jó atmoszféra volt a stadionban, a saját szurkolóinknak is szeretnék gratulálni, és örülünk, hogy mosolygósan mehettek haza. Örülnénk, ha minden hazai meccsen ilyen hangulat uralkodna, mert a szurkolók támogatása sokat segített a győzelem elérésében.

A nyitókép és a tudósítás forrása: Szeged-Csanád GA