Borsos villa Debrecen

Újranyitott a debreceni Borsos-villa

Helyi hírek

A Föld napjához kapcsolódó gyermekprogrammal nyitott újra a vénkerti városrész közösségi háza, a Borsos-villa 2023. április 20-án. A rendezvény előtt sajtótájékoztatót tartott Barcsa Lajos alpolgármester, valamint a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház képviselői.

A 2020-ban felújított Borsos-villa a vénkerti közösségi élet legfontosabb színtere. Az épület, valamint az azt körülvevő Borsos József tér 2022-ben már csaknem 50 rendezvénynek adott helyet. Várhatóan idén is hasonló nagyságrendben szervez majd eseményeket a fenntartó DEMKI. Barcsa Lajos alpolgármester, a Vénkert önkormányzati képviselője kiemelte ezek sokszínűségét.

„A változatos kiállítások, előadások, zenés programok mellett a Vénkert egy oktatási központ, iskola és óvoda is van a közelben, így próbálunk a gyerekek nevelésében is részt venni. Emellett a közelben közösségi kert működik, az azt művelők szintén használják a létesítmény infrastruktúráját”

– fogalmazott Barcsa Lajos.

Tasnádi-Némethi Melinda egységvezető az idei rendezvények közül kiemelte a gyermeknapot, a hagyományos Vénkerti Foci Fiesztát, illetve az újonnan induló Borsos Akusztik koncertsorozatot. A kapunyitó rendezvénnyel kapcsolatban elmondta: a Vénkerti Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak készültek természetközeli tevékenységekkel, játékos, szemléletformáló feladatokkal, mesékkel és koncerttel.

Halász D. János, a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház ügyvezetője hozzátette: az energiahelyzet miatt több közművelődési intézmény működése szünetelt az utóbbi hónapokban, de az április 11-i újranyitás óta több városrészben tapasztalták, hogy nemcsak sikerült megtartani a korábban ott működő közösségeket, de még új csoportok kiszolgálására is merült fel igény.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –