Kozármislenyben kapott ki a Szeged-Csanád GA

Helyi hírek Ország Sport

Véget ért a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hat mérkőzéses veretlenségi sorozata, 3-2-re kikaptak a vendégek Kozármislenyben a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában.

Alekszandar Sztevanovics négy helyen változtatott a szerdai, Ajka elleni mérkőzéshez képest: bekerült a kezdőbe az eltiltását letöltő Tóth Bence, a sérülésből felépülő Papp Áron, valamint Szakály Dénes és Kundrák Norbert is.

Az első lehetőség előttünk adódott. Szakály baloldali beadása után Szilágyi Zoltán csúsztatott kapura, ám a hazaiak hálóőre megfogta a fejest – írta meccstudósításában a csapat hivatalos oldala.

A Kozármisleny az első helyzetét gólra váltotta: a tizennegyedik percben Sági jobboldalról középre tett labdáját egykori játékosunk, Daru Bence juttatta a hálóba közvetlen közelről.

Pár perccel a bekapott gólt követően Farkas Aurél próbálkozott egy jobblábas átlövéssel, Somogyi Máté azonban látványos mozdulattal hárított.

A huszonötödik minutumban Géresi Krisztián viharzott el a baloldalon, majd a tizenhatoson belülre érve fellökték, a játékvezető viszont továbbot intett. Az eset azért is különösen fájó, mert az ellentámadás végén megduplázta előnyét a házigazda: egy szépen kijátszott támadás végén Tölgyesi Viktor lőtte ki a hosszú felsőt a tizenhatoson belülről.

A szünetben kettőt is cserélt Alekszandar Sztevanovics: pályára lépett Rácz Balázs, valamint Prosser Dániel is. Az ötvenedik percben pedig Gajdos Zsoltot is beküldte mester.

A hármas változtatás hamar gólt eredményezett. Az ötvenkettedik percben Prosser szabadrúgását követően Rácz fejelt a keresztlécre, a kipattanót Gajdos bólintotta rá, a labda végül a hazaiak csapatkapitányáról, Füredi Szabolcsról vágódott a gólvonalon túlra.

A második játékrészben sokkal több támadást vezettünk, mint az első félidőben, ám újabb gólt a hazaiak szereztek.

A hetvenegyedik percben Vogyicska Balázs egy szép szólót követően ballal, a felső léc érintésével a kapuba bombázott. A kétgólos hátrány ellenére nem adtuk fel és tovább támadtunk, ennek eredményeként meg is lett a szépítés. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Gajdos továbbított Ráczhoz, aki tizenegy méterről, ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A ráadás perceiben beszorítottuk a kapuja elé a Kozármislenyt, újabb gólt viszont már nem tudtunk szerezni, így 3-2-es hazai győzelemmel zárult a találkozó.

A Szeged ezzel vereséggel maradt az ötödik helyen a táblázaton. Jövő héten vasárnap a hatodik helyezett Pécs együttesét fogadjuk a Szent Gellért Fórumban.

HR-Rent Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–2 (2-0)
Kozármisleny, vezette: Gaál Ákos (Máyer, Ország).

Kozármisleny: Somogyi – Sági, Várkonyi, Füredi, Turi – Nagy E. (Horvtáh D. 59.), Tölgyesi – Vogyicska (Gajág 76.), Bartha (Kotroczó 76.), Vajda (Bor 64.) – Daru (Beke 59.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Szeged-Csanád GA: Molnár-F. – Könczey, Szilágyi, Tóth, Kővári – Farkas, Szakály (Gajdos 50.) – Papp (Rácz a szünetben), Bíró (Haruna 76.), Kundrák (Prosser a szünetben) – Géresi (Rédling 69.).Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Alekszandar Sztevanovics: – Ez volt eddig a legrosszabb mérkőzésünk… A védekezésünk különösen rossz volt ma, ki kell elemeznünk ennek az okait. Nem szeretném elvitatni a Kozármisleny érdemeit, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Nyitókép: Szeged-Csanád GA, Löffler Péter /Dunántúli Napló