Debreceni Egyetem

Ezekből az iskolákból nagyobb az esély bejutni a Debreceni Egyetemre

Egyetem Helyi hírek

Kilenc középiskolával kötött támogatási szerződést a Debreceni Egyetem. A hajdú-bihari és szabolcs-szatmár-beregi intézmények kiemelkedő eredményt értek el a DE legfrissebb beiskolázási rangsoraiban, melyet a 2022-es felvételi statisztikák alapján állított össze az intézmény. Az oktatási intézmények vezetői elismerő oklevelet vettek át a megállapodások szerdai aláírása alkalmával – írja az Unideb.

oktatási intézmények vezetői elismerő oklevelet vettek át

A beiskolázás hatékonysága szempontjából rangsorolja a Debreceni Egyetem azokat a térségben működő oktatási intézményeket, ahonnan a legtöbb elsőéves hallgató érkezett a 2022-es felvételi eljárást követően. Ezeknek az iskoláknak a munkáját ismerte el szerdán a Főépületben tartott ünnepségen a Debreceni Egyetem.

Az ünnepi eseményen elismerő okleveleket vehettek át a kiemelkedően teljesítő intézmények vezetői és aláírták a Debreceni Egyetemmel a támogatási szerződést, mely szerint a támogatás célja, hogy az iskolák felsőfokú beiskolázást megelőző tehetségfejlesztő, pályaorientációs tevékenységüket a tanulók mindenkori igényeit, érdeklődési körét, kompetenciáit szem előtt tartva, továbbá a város és a régió gazdasági fejlődését és munkaerőpiaci igényeit is figyelembe véve tervezhessék, valósíthassák meg, és az iskolák pedagógusai segítsék a diákokat reális önismeret és életszemlélet kialakításával a megfelelő továbbtanulási irány, illetve pálya kiválasztásában.

Íme a Debreceni Egyetem által támogatott intézmények listája

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája
Tóth Árpád Gimnázium
Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Nyíregyháza)
Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Kisvárda)
Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium
Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium
Nyíregyházi Vasváry Pál Gimnázium

Új együttműködéssel segíti a felsőoktatást a debreceni állatkert