Fordított és nyert hazai pályán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Helyi hírek Ország Sport

Rácz Balázs és Bíró Bence góljaival hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Tiszakécskét a Szeged a Szent Gellért Fórumban a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában.

Alekszandar Sztevanovics sérülés miatt nem számíthatott Gajdos Zsolt és Géresi Krisztián játékára, ugyanakkor visszatért a kezdőbe a sárga lapos eltiltását letöltő Temesvári Attila, aki csapatkapitányként vezette ki együttesünket a pályára.

Április másodika az autizmus világnapja, ennek apropóján a kezdőcsapatunk tagjai kék színű pólóban vonultak ki a gyepre, majd a kezdősípszót megelőzően a lelátón helyet foglaló szurkolóinknak ajándékozták a felsőket. Az ünnepélyes kezdőrúgást a Gemma központ tanulója, Vass Attila végezte el.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, ugyanis a 10. percben Kővári Róbert rosszul esett egy ütközést követően és nem tudta folytatni a játékot, Szilágyi Zoltán érkezett a helyére. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Erdei Carlo távoli átlövését Takács János szép mozdulattal kipaskolta a léc alól.

A harmincegyedik percben büntetőhöz jutottunk, miután a kilépő Prosser Dánielt elütötte a kapujából kimozduló Antal Botond. A tizenegyeshez a sértett állt oda, de a kapu fölé lőtte a labdát. Néhány minutummal később Szilágyi fejelhetett egy szögletet követően, pár centivel ugyan, de elkerülte a kaput, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második felvonás elején vezetést szereztek a vendégek: egy magas letámadás után labdát szereztek Klausz László tanítványai, majd egy jobboldali beadás után Biben Barnabás lövése a jobb kapufáról a kapuba vágódott.

A bekapott gól után kettőt is cserélt Sztevanovics-mester: pályára lépett Rácz Balázs és Kundrák Norbert is. Mint később kiderült, ez nyerő húzásnak bizonyult, ugyanis pár perccel később Tóth Bence jobblábas beadása után Rácz a bal alsóba csúsztatott és kiegyenlített.

A vendégek még szinte fel sem ocsúdtak a gól okozta sokkból, már jött is a következő: Szakály Dénes szabadrúgása után Temesvári ütközött a kapussal, a lepattanó labdát pedig Bíró Bence kíméletlenül a hálóba varrta.

A hajrában lezárhattuk volna a meccset, de Kundrák, majd Rácz lövésénél is nagyot védett Antal. A ráadás perceiben egy lehetőség még adódott a vendégek előtt, de Horváth Zoltán fejesét Takács magabiztosan hárította, így 2-1-es győzelemmel zártuk a mérkőzést.

Jövő héten Mosonmagyaróváron lép pályára a Szeged.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Tiszakécskei LC 2–1 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 926 néző. Vezette: Jakab Árpád (Szécsényi István, Szalai Dániel)

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Temesvári, Tóth B., Kővári (Szilágyi Z., 11.) – Farkas A., Szatmári L. (Rácz B., 56.) – Prosser (Kundrák, 56.), Szakály D., Papp Á. (Haruna, 86.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Tiszakécske: Antal B. – Máté Zs., Kiprich D., Csáki, Vajda – Balázs B. (Horváth Z., 78.), Szekér, Pongrácz, Erdei (Vólent, 78.) – Biben, Kenechukwu. Vezetőedző: Klausz László

Alekszandar Sztevanovics: – Büszke vagyok a srácokra, mert a kihagyott 11-es és a második félidő elején kapott gól után felálltunk, és fordítottunk. Nagy győzelmet arattunk, így önbizalommal telve mehetünk neki a bajnokság hajrájának.

A fotó és a tudósítás forrása: szeged-grosicsakademia.hu