Az Internet Fiesta színes programokkal készül pénteken a nyíregyházi Vécsey utcai Fiókkönyvtárban

Helyi hírek

A mesterséges intelligencia, a VR-szemüveg titka, a jövő valósága és a krimiirodalom lesz a témája a pénteken induló nyíregyházi Internet Fiesta programjának, amelyet pénteken 16-órától a Vécsey utcai Fiókkönyvtárban  tartanak meg, de szerepel a helyszínek között a Kertvárosi és a Sóstóhegyi Fiókkönyvtár is.

A VR szemüveg segítségével háromdimenziós tartalmakat lehet megnézni, a kilátogatók megtudhatják milyen érzés egy kosár segítségével lemerülni a tenger aljára. De emellett elég sok játékot ki lehet majd próbálni a segítségével, hiszen a könyvtárban megtalálható szemüveget Playstation 4-hez fejlesztették ki.

„A látogatók egy virtuális valóságba csöppennek. De egyet ígérhetek, aki itt lesz a pénteken 16 órakor kezdődő bemutatón, az nemcsak távolról nézheti a virtuális szemüveget, hanem mindenkit biztatni fogok, hogy próbálja ki. Én konkrétan szédülök ebben a szemüvegben, de az én gyerekeim is itt lesznek, fognak segédkezni, és sokkal jobban tudják használni, mint én. Annyit szeretnék elmondani, hogy ez a PS4 VR-szemüveg, tehát nem a legújabb technikát hozzuk el, ez egy 7 éves technológia, de nagyon sok embernek újdonság. Rugalmasak vagyunk, tehát ki, mit szeretne kipróbálni. Elég sok játékkal készültünk, elég sok érdekességet ki lehet próbálni, és abban biztos vagyok, hogy 5 percet mindenki el tud majd tölteni ebben a virtuális valóságban” –mondta Polák Péter informatikus könyvtáros.

Két vendégelőadóval is beszélgethetnek az érdeklődők, az egyikük Simon Szilvia környezeti nevelő, aki az internet veszélyeiről tart előadást. A másik előadó Győrffy-Kiss József Dugonics András-díjas író, aki civilben kriminálpszichológusként is dolgozik.  Olyan könyvek szerzője, mint a A fekete esernyős férfi, a Hontalan lelkek vagy A boszorkány hagyatéka.